contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata Angel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Inghetata ANGEL 



 
Ingrediente:

* 1 litru de lapte

* 4-6 linguri de zahar 

(in functie de cat de dulce vrem sa fie inghetata)

* 500 ml frisca lichida

* esente, arome

* 1 tabla ciocolata neagra


Mod de preparare:

- am pus la fiert laptele impreuna cu zaharul, in oala de lapte (oala cu peretii dubli).

- am lasat pe foc mic pana cand laptele a scazut pana au ramas aproximativ 2-3 degete de lichid in oala (Obs: puteam sa las mai mult, dar n-am mai avut rabdare). cu oala mea asta a durat 2 ore.

- am transferat laptele fiert si putin ingrosat in alta oala pe care am asezat-o intr-o oala cu apa rece ca sa se raceasca. altfel la 32 de grade in bucatarie puteam sa astept mult si bine pana se racorea laptele.

- intre timp am maruntit ciocolata neagra cu minitocatorul.

- dupa ce laptele s-a racorit, am batut cu mixerul 500 ml de frisca lichida.

- am adaugat laptele si am omogenizat amestecul.

- am impartit  in patru recipiente si am trecut la aromatizare.

- intr-o cutie am pus 1 sticluta de esenta de vanilie si fulgi de ciocolata neagra.

- in alta cutie am pus 1 sticluta de esenta de fistic.

- in a treia cutie am pus 1 sticluta de esenta de lamaie.

- in pahar am pus 1 lingura de esenta de portocale.

- am ornat inghetata cu fulgi de ciocolata neagra si am bagat cutiile in congelator.



Ingredientele:



Laptele pus la fiert cu zahar:



Ciocolata maruntita:



Frisca amestecata cu laptele fiert:



Portionata in cutii:



Viitoarea inghetata ornata si gata de a dormi la racoare:



Dupa o noapte petrecuta la racoare:




Serviti, va rog!




Observatii: 

1. trebuia sa las laptele sa fiarba mai mult, sa mai scada, sa se mai ingroase. probabil atunci nu-mi iesea inghetata in straturi; stratul de sus frisca, stratul de jos lapte cu cristale de gheata.

2. era destul sa pun 4 linguri de zahar. cu 6 linguri mi se pare prea dulce. am pus 6 linguri pentru ca m-am gandit ca daca inghetata nu e dulce atunci nu are nici un farmec.
eh i was wrong! 

3. trebuia sa scot inghetata aseara tarziu si sa mixez ca sa nu faca gheata in stratul ala de jos, dar de unde sa fi stiut ca se stratifica asa.
4. esenta de vanilie nu se simte deloc, e doar dulce inghetata si se simt bucatelele de ciocolata neagra, dar nu prea tare; esenta de lamaie nu se simte deloc; esenta de portocale e prea amara, nu se poate manca inghetata aia; esenta e fistic e SUPER!
Top preferinte:
Locul 1: fistic
Locul 2: vanilie cu ciocolata
Locul 3: lamaie
Locul 4: la gunoi :( 

Articol recomandat de testdaiana1.blogspot.com