contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata Cu Visine Si Mascarpone (sour Cherries Ice Cream &mascarpone )

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


vazind ca ziua incepe a se imputina, deja ma incearca umbra regretelor dupa soare,cald ,inabusitor,lincezeala,valuri,balaceala,nisip, dupa lumina asta covirsitoare care-mi inunda retina si sufletul, dindu-mi o stare de bine unica,neegalabila.o stare de "netristete"cum ar numi-o stanescu...pot fi usor melancolica,nostalgica,dar nu trista . summer time...acesta este uriasa ofranda pe care o primesc de la soare in fiecare vara...ce bogata sunt,cum as putea sa-i multumesc,oare?
lumina asta ma transpune in timpul din urma,cind copil fiind,ma trezeam dimineata cu bucuria tisnind in mintea si sufletul meu ,micile tristeti de peste zi erau repede uitate si jocul imi asternea in fata noi provocari si posibilitati...lumina salasluia in mine,eram casa ei.incet ,incet timpul a adus si umbre pe aici.umbre pe care vara le estompeaza si alunga,dindu-mi iar crimpeie din acea stare care atunci insemna firescul fiecarei clipe...firesc pe care ma sprijin mereu in viata de adult cind umbrele dau navala...
a minca inghetata in copilaria mea era o chestie aproape festiva,mergeam la cofetarie(de obicei duminica ) ,gatita de mama sau bunica intr-o rochitica cocheta,urmarita de ele cu privirea pina ce nu mai ma zaream pe drum.zmeura,vanilie,fistic,cacao si profiterol,toate preparate in cofetarie manual si servite in cupe de inox...nimic industrial,totul plin de aroma si culoare,mincatul de inghetata era ca un ritual intim: doar eu si racoarea inghetatei,aromele si senzatia de placut.
vremuri de mult apuse...inghetata troneaza acum la orice colt de strada,in fel de fel de forme atragatoare.dar daca vrei sa simti un gust asemanator cu cel de odinioara,iti construiesti propria ta inghetata acasa ,se poate si fara masina ,doar cu ajutorul prietenilor!
multumesc ,ghiocela, de prospectiuni pentru reteta si ca ne-ai impartasit-o!
ingrediente:
200 gr visine,
75 gr zahar brun,
250 gr mascarpone,
150 gr iaurt ,
300 gr frisca lichida .
(citeva visine le pastram intregi,pentru un strop de culoare.:))
visinele si cu zaharul se mixeaza cu blenderul vertical,mascarpone se omogenizeaza cu iaurtul ,incorporam si visinele blenduite,apoi frisca batuta,amestecind incet ,de sus in jos. punem vasul la congelator.dupa o ora amestecam iar,sa spargem acele de gheata,operatiune ce o facem ce o mai repetam de 2 ori,la acelasi interval de timp. rezulta o inghetata dulce -acrisoara,cremoasa si placuta:
enjoy!
Share/Bookmark

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com