contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Avocado Fara Zahar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Cu fiecare zi, trece si vara asta. Nu-mi pare rau, desi poate de un singur lucru: acela ca nu m-am organizat mult mai bine, inca de prin primavara, astfel incat sa pot face si lucrul pe care mi-l doresc ce mai mult. Dar, uneori viata nu e chiar asa cum iti doresti si poate ca unele drumuri sunt un pic mai anevoioase… Insa, indiferent de stare sau de vreme sau de cat de usoare sunt unele drumuri pe care le parcurgi, intodeauna ma insotesc cu doua bune prietene: ciocolata si inghetata. Asa si zilele trecute, inainte de a pleca pe munte, mi-am luat portia de energie dintr-o Inghetata de avocado fara zahar, preparata in casa din cateva piersici, o felie mare de ananas si un avocado. Peste toate am pus putin iaurt si cateva plicutele de indulcitor de stevie de la Green Sugar. Hai sa povestim, caci e o inghetata nesofisticata, ce se prepara rapid si dispare la fel de rapid.

Inghetata de avocado fara zahar

Ingrediente pentru reteta de Inghetata de avocado fara zahar

  • o felie de ananas
  • 2 piersici mari decojite
  • 1 avocado
  • 30 gr indulcitor de stevie
  • 1 iaurt mic
  • zeama de la 1/4 lamaie

Inghetata de avocado fara zahar

Mod de preparare pentru reteta de Inghetata de avocado fara zahar

Curatati piersicile de coaja, scoateti-le samburii si taiati-le in bucati mici. Taiati avocado in doua, scoateti-i samburele si folositi doar miezul fructului. Il luati cu ajutorul unei lingurite si il puneti intr-un blender.

Adaugati iaurtul, bucatile de piersica si ananasul taiat in bucati mici si potrivite.

Porniti aparatul si blenduiti totul de cateva ori, cu rabdare si incet. Opriti aparatul si amestecati in blender sau daca aveti un blend-active, scuturati recipientul de cateva ori. Adaugati zeama de lamaie si indulcitorul de stevie si blenduiti pana ajungeti la consistenta dorita.

Turnati continutul intr-o cutiuta si dati la rece pentru 2-3 ore.

E o inghetata nu foarte cremoasa, usor acrisoara si extrem de racoritoare. E o inghetata care se topeste relativ repejor si trebuie consumata cu moderatie, de catre copii, pentru ca este foarte, foarte rece :) ) Aaa, si are si cristale de gheata, asta pentru ca e din fructe, fara nimic care sa ii confere vreo consistenta cremoasa: oua, smantana. Daca doriti sa fie mai fina, o scoateti de la rece din jumatate in jumatate de ora si o mixati de cateva ori. Procedand in acest fel, veti mai scapa de cristalele de gheata.

Inghetata de avocado fara zahar, o inghetata perfecta pentru orice vreme.

Inghetata de avocado fara zahar

Inghetata de avocado fara zahar

Acest articol Inghetata de avocado fara zahar apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.