contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Banane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Caldura mare... Prea cald ca sa gatesti sau sa te bucuri de o plimbare in aer liber. Si tosusi... exista mici placeri pe care nu le poti refuza. Cum ar fi aceasta inghetata de banane, cremoasa si racoroasa din care cu greu mananci doar o portie.

 

Pentru aceasta reteta minunata trebuie sa ii multumesc in mod deosebit nazdravanului meu care, din lipsa de alte preocupari, s-a decis sa paseze bananele direct in coaja, cu ciocanelul lui de jucarie. Ce chiote de incantare... ce placere nebuna sa loveasca cu putere bietele banane!  Manutele acelea mici si obraznicute m-au ajutat sa inventez pe loc ceea ce s-a dovedit reteta verii : inghetata 3 cu 3 cu 3.... fara gheata si fara a fi nevoie de masina de inghetata!

 


Din ce aveam prin casa m-am oprit la urmatoarele :
- 3 banane mari, bine coapte
- 300 ml frisca ( am folosit din cea vegetala, doar asa aveam)
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri zeama de lamaie ( circa jumatate de lamaie stoarsa).

Daca nu aveti un nazdravan ca al meu atunci va fi nevoie sa pasati voi bananele... eu am continuat munca celui mic punand piureul in blender impreuna cu lamaia si zaharul si apoi am pasat bine.
Apoi am batut frisca spuma, am adaugat piureul de fructe, am omogenizat si cam gata! E atat de groasa incat Stefan baietel nazdravan a papat o portie pe loc iar restul familionului s-a delectat mai tarziu cu cateva cupe reci, ornate cu felii de banana si cativa fulgi de cocos proaspat dat prin razatoare.

 


Bun de tot...
Va invit si pe voi la o portie :)


Articol recomandat de ebunatati.blogspot.com