contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Caise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pe vremea cand inghetata buna era un lux, cand masina de facut inghetata era doar un vis, mamele si bunicile noastre reuseau totusi sa faca magie in bucatarie : inghetata cremoasa, fara ace, deosebit de aromata. Si acum tin minte cum ne invarteam in jurul frigiderului in speranta ca inghetata va fi gata mai repede. Si invariabil se manca mai bine de jumatate din ea inainte sa se inghete.

Daca stau bine sa ma gandesc, pana si frisca era un lux pe vremea aceea... si totusi... reteta promite o inghetata fara ace de gheata. Secretul ei e simplu : laptele praf! Cu cat acesta este mai gras, cu atat mai bine.



Fructele recomandate sunt cele cu multa pulpa, cu un piure gros : capsuni, fragi, caise, piersici, fructe de padure si pepene galben. Cu alte fructe nu am incercat, dar pentru cele de dinainte pot spune cu mana pe inima ca reusita e garantata.


- 1/2 kg fructe ( aproximativ o farfurie adanca cu varf de fructe)
- 4 oua
- 4 linguri lapte praf
- 4 linguri de zahar ( dupa gust se mai poate adauga zahar, in special daca fructele sunt mai acrisoare)
Executia e foarte simpla : galbenusurile se freaca cu laptele praf si apoi se adauga in ele piureul de fructe, incetul cu incetul pana cand se omogenizeaza ( fara insa sa aiba cocoloase). Laptele praf va absorbi excesul de apa impiedicand astfel formarea ghetii.
Incercati sa nu puneti mai multe fructe decat este mentionat in reteta, altfel excesul de apa ( din sucul lor) va duce la formarea ghetii.
Albusul se bate spuma si se adauga zaharul. Cand acesta este suficient de tare ( ca pentru bezele) se adauga peste amestecul cu fructe, amestecand vertical pana la omogenizare.
Se introduce in congelator si se lasa circa 8 ore pana este gata.
Atentie, poate crea dependenta si rosu in gat :)