contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Capsune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Anul acesta fructele mele preferate sunt capsunele, asa ca am profitat din plin de aparitita fructelor din productia autohtone. Capsunele sunt o sursa excelenta de vitamine, saruri minerale, enzime si sunt fructele ideale pentru regimurile de slabit.
Cum afara atmosfera devine din in ce mai incinsa si nu-i chip sa stai in bucatarie, era cazulsa ne racorim un pic si cum altfel decat cu o inghetata ....o inghetata de capsune.

Ingrediente:
  • 300 grame capsune
  • 10 capsuni pentru servire si decor
  • 100 grame smantana  Napolact 15%
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri sirop de agave
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita amidon alimentar

Intr-un vas cu peretii inalti sau intr-un blender, se pun capsunele curatate si spalate, impreuna cu smantana, mierea, siropul de agave, amidonul si un praf de sare. Mixam bine compozitia, turnam amestecul intr-un vas si dam la congelator. Dupa prima ora, scoatem vasul si spargem cristalele de gheata formate. Este indicat de procedam astfel de 2-3 ori. Inainte a servi inghetata, scoatem vasul din congelator si lasam sa se topeasca usor, pentru a putea introduce clestele de inghetata. Servim alaturi de capsune proaspete.
Pofta buna va doresc!!!

 

Inghetata de capsuni

 

Reteta este cat se poate de simpla, o joaca de copil, mai greu cu timpul de asteptare la congelator. Din punctul meu de vedere este foarte buna, deoarece nu contine zahar si este foarte foarte aromata si parfumata datorita capsunelor.
Inghetata de capsuni

 


Articol recomandat de sabina-madalina.blogspot.com