contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Castraveti Cu Menta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta am gasit-o pe site-ul lui Costachel, nu mai puteam de curiozitate si, fireste, i-am adus mici modificari, mai mult de natura tehnica.

Va imaginati dupa poza ca nu am avut rbdare sa inghete complet, poate mai fac o poza mai tarziu sau maine, dar nu mai puteam de curiozitate.

Reteta originala este (cu copy/paste de pe siteul lui Costachel): Cam 600 g castraveți tineri (dacă au semințele formate, eliminați-le și sporiți corespunzător cantitatea), 125 g iaurt gras, 100 ml lapte, 100 g zahăr, frunze de mentă.

Eu am lasat la strecurat peste noapte o cutie mare de iaurt, castraverzii vedeti cati am avut, lapte am pus foarte putin si zahar la ochi.

Si m-am folosit de inegalabilul Braun ca sa toc castravetii.

Am tuns menta din geam si am amestecat totul cu acelasi Braun.

Ce a rezultat am pus la congelator fara sa scot cutitul si din ora in ora ii mai dadui cateva ture cu inegalabilul Braun.

Cum spuneam, nu am avut rabdare sa inghete de tot, dar ideea cu lasatul in vasul mixerului zic eu ca e buna pentru inghetata.

Ca observatii: cu cat mai multa menta, cu atat mai bine, eu nu am avut destula. Oricum se poate gusta inainte sau chiar dupa, intre reprizele de mixare, e foarte racoritoare, aduce mai mult a sorbet, multumiri Costachel, hard roc aleluia.



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com