contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Cirese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Daca o sa folositi oua cumparate,din comert,o sa obtineti o culoare mai roz :P,eu am folosit oua de tara,care au galbenusul mult mai galben,asa ca am obtinut o culoare usor ciocolatie :)
Ingrediente:
4 galbenusuri
200 g zahar
400 ml lapte
400 ml frisca
800 g cirese
vanilie

Mod de preparare:
Laptele se incalzeste si se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,
se adauga laptele caldut si se continua mixarea.
Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit.

400 g cirese se curata de samburi si se pun intr-un blender; se fac sos. Frisca lichida se bate tare,apoi se adauga sosul de cirese.
Se mixeaza bine si se mai adauga 2 linguri de lapte. Frisca cu cirese se amesteca cu crema de galbenusuri racita si se mixeaza bine.
Restul cireselor se taie pe jumatate si se adauga amestecului.
Compozitia se de la congelator si se scoate de 3 ori,din ora in ora,si se sparg acele de gheata cu ajutorul blender-ului. Dupa ultima mixare se lasa la conglator 2-3 ore,pana se intareste bine.
Inainte de servire,cu 30 de minute, se scoate vasul si se lasa la frigider pentru a se inmuia si a putea fi proportionata.





Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com