contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Mure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Recunosc, ma feresc de inghetatele din casa pentru ca procesul de multe ori e migalos, trebuie amestecat la fiecare jumatate de ora pentru a nu se cristaliza, se simte gustul de ou, etc. Dar reteta aceasta nu e cu ou in primul rand, apoi, nu am amestecat absolut deloc si este foarte cremoasa! In plus, este si gustoasa, ce mai trebuie? O lingura mare;)




Ingrediente: (4 portii)
200g mure
50ml suc de mere
100g zahar brun pudra
285ml smantana lichida grasa/double cream de preferinta
190ml lapte condensat indulcit
O lingurita esenta vanilie
Mod de pregatire:
Puneti murele si sucul de mere intr-o oala mica, aduceti la fierbere si lasati-o la foc mic pentru 3 minute. Amestecati din cand in cand. Adaugati zaharul, amestecati pana se dizolva, aduceti la fierbere si lasati pentru 2 minute amestecand, pana se formeaza un sirop putin gros.
Lasati sa se raceasca, apoi luati 3 linguri de sos si puneti deoparte pentru decor. Dati sosul ramas la robot pana formeaza un piure si strecurati pentru a elimina bobitele murelor.
Mixati smantana lichida pana formeaza moate, adaugati laptele condensat si esenta de vanilie si bateti bine pana se intareste. Puneti crema intr-un vas rezistent la frigider, adaugati deasupra pireul si amestecati cu o spatula in forme de 8 pana apar fasii asimetrice. Acoperiti si dati la congelator pentru cel putin 3 ore.
Serviti in cupe cu sirop deasupra.

 




Articol recomandat de eileen-cuisine.blogspot.com