contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

_DSC1588

Nu-mi prea place zmeura din simplul motiv ca sambureii aceia mici ai ei ma cam deranjeaza la fiere. Dar cum in spatele gradinii alor mei, troneaza o padurice de zmeura, chiar ar fi pacat sa nu ma stradui putin sa o gatesc in asa fel incat sa nu-mi cada rau si sa ma si dedulcesc. In consecinta….inghetata de zmeura. Cred ca am stranse vreo sase  sapte retete cel putin de inghetata de zmeura. De ce prima aleasa a fost aceasta? Simplu. Aveam toate ingredientele in casa si nu a trebuit nici o cumparatura in plus ca sa o pregatesc. Si e chiar stupid de simpla. Eu am avut doar o jumatate de kg de zmeura, asa ca restul cantitatilor de mai jos au fost injumatatite in consecinta. Avem nevoie de:

La un kilogram de zmeura

- 250 gr. zahar

-  500 ml frisca lichida

Punem zmeura intr-un bol cu apa, o spalam cu miscari….delicate dupa care o mai lasam nitel ca sa se curete de toate eventualele gaze, viermisori si alte vietuitoare ce isi faceau veacul pe acolo.

_DSC1407_DSC1409_DSC1410

Scurgem zmeura de apa si o zdrobim bine, euuna am fost foarte eficienta, terciuind-o cat ai zice peste in robot. Apoi am dat  pireul de zmeura prin sita, mestecand cu o lingura ca sa scap de sambureii enervanti si sa raman doar cu pulpa de fructe delicioasa.

_DSC1412

Next step: am turnat zaharul in pireul de zmeura (eu ii zic pireu dar arata mai degraba ca ….o supa cremaCăzut pe gânduri) si am amestecat constiincios pana cele doua ingrediente “s-au imprietenit la catarama”.

_DSC1418

Am batut frisca pana a stat teapana si am amestecat-o cu pireul de zmeura.

_DSC1419

Am turnat compozitia intr-o galetusa de smantana, am bagam la congelator trei  ore, timp in care  din jumatate in jumatate de ora am  scos vasul si am amestecat constiincios ca sa nu  se formeze ace (regula de aur pentru oricine gateste inghetata fara masina de inghetata ).

_DSC1421

Servita cu nitica menta, biscuiti, piscoturi si ce va mai place. Cum e nitel acrisoara de la fructe, nici nu-ti mai trebuie altceva intr-o zi caniculara de vara.

_DSC1590


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com