contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata Zzzuper-easy–din 2 Ingrediente. Sau 3. Sau….

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
PicMonkey Collage
Am gasit reteta asta ingenioasa aici si mi s-a potrivit cu atat mai mult cu cat aveam deja banana inghetata in congelator – obicei invatat si preluat de la Ina care are o reteta tot in genul asta doar ca vegan. In fine, poate nu ajungea sa congelez bananele daca nu as fi tinut dieta Dukan – eu sunt mare fana banane dar Dukan zice “niet”, feciorii mei destul de des lasa jumatate de banana, sfert de banana nemancate – he he, pe vremuri, era mami care le termina la nevoie dar cum mami a intrat in greva la capitolul asta pe motiv de sunculite, tot mami s-a gandit ca ar fi pacat sa le arunce (mai ales ca unele fructe erau foarte coapte si nu mai puteau fi tinute chiar si la frigider), si-a adus aminte de ideea Inei si le-a congelat…..Ce m-o fi apucat de am inceput sa vorbesc despre mine la persoana a 3-a? In fine. Reteta este foarte simpla, versatila nu mai zic, banana poate fi inlocuita si cu alte fructe (doar ca as sugera sa se scurga pulpa de fruct inainte de a de a fi amestecata cu nutella)   sau alte ingrediente – imaginatia e limita. In principiu, cele doua ingrediente sunt:
banane inghetate – vreo 4 la numar
5 linguri de Nutella
optionale: biscuiti maruntiti, chipsuri de ciocolata s etc. etc. etc.
Prima data cand am inghetat banane, le-am pus in congelator intregi, intre timp m-am mai desteptat si am inceput a le taia bucatele mai mici inainte de a le pune la congelator. Sunt mai usor de tocat in robot. A, si inca o observatie: daca le-ati lasat sa se dezghete prea mult, n-ar fi o idee rea sa le puneti putin sa-si scurga sucul, mai ales daca aveti banane mai coapte cum a fost cazul la mine. Mai e o chestiune: robotul nu trebuie sa fie prea slab, asa incat daca stiti ca unealta voastra n-ar face fata la maruntit seminte, de pilda, ar fi o idee mai buna sa lasati bananele sa se decongeleze, le pasati cu nutella si apoi le bagati iar la congelator pentru o inghetata veritabila. E mai bine decat sa va riscati si sa va ardeti electrocasnicul pretios. Al meu aparat desi facea fata la maruntit seminte, la prima maruntire a unei banane inghetate era sa succombeze, a facut fata dar a ramas cu o usoara……raguseala (face un zgomot infernal) dupa experienta, asa ca de atunci m-am invatat minte si las fructele sa fie aproape dezghetate inainte de a le baga in masina.
Daca bananele sunt doar jumatate dezghetate si robotul face fata, o sa va iasa o inghetata mai moale; tot asa - pentru o inghetata…… foarte inghetata punem o ora -doua la congelator (nu uitati ca din cand in cand – cam la o jumatate de ora - sa mestecati amestecul  ce sta sa inghete: va fi mai cremoasa si fara ace de gheata (Yaaaac!Față încurcată) in compozitie). La mine n-a fost cazul, delicatesa de mai sus a fost facuta pentru feciori care oricum nu primesc nimic prea rece, asa ca le-am dat-o sub forma de budinca doar putintel rece. Si cu niste biscuiti pititi prin compozitie. Caci o data ce am amestecat in blender cele doua ingrediente putem adauga si alte diverse: biscuiti, piscoturi, chiar si fructe confiate. Preparatul final are gust de banana, cu atat mai mult cu cat nici n-am pus toata cantitatea de Nutella de mai sus iar feciorii mei au fost foarte incantati si doritori s-o devoreze pe loc. Ceea ce nu ma mira caci e buuuuuuna.
Parol!OK