contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iarna? La o petrecere cu copii?


Da stiu...nu este cea mai buna idee, chiar daca vrem sa ii rasplatim pe micutii nostri pentru frumoasa serbare inchinata mamei.
Si totusi. Ce ziceti de o inghetata coapta, pufoasa si aromata? Parca suna mai bine. 
Iar daca inghetata noastra este garnisita cu ciocolata sigur vom da marea lovitura.


Pentru aceasta "vrajitorie" avem nevoie de 30 conuri de inghetata, 1 si 1/4 cana zahar, 2 cani lapte, 2 oua, 1 pachet de unt (200 gr) topit, 2 linguri esenta de vanilie, coaja rasa de la o lamaie, un praf de sare, 2 lingurite cu varf praf de copt, 4 cani faina

Tips: 1 cana = 250 ml

Pentru inceput vom infasura fiecare con de inghetata in folie de aluminiu. In caz contrar acestea se vor arde.  Aranjam conurile de inghetata intr-o tava. 
Pentru a sta drept in tava, nu imbracam cu folie si fundul conului.

Pentru umplutura mixam laptele cu zaharul timp de 10 minute. Adaugam ouale si untul topit mixand dupa adaugarea fiecarui ingredient.
Apoi adaugam faina amestecata cu sarea si cu praful de copt. La sfarsit adaugam vanilia si coaja de lamaie.
Umplem conurile cu aluat, lasand spatiu de 1 cm pana la partea de sus a cornetului, pentru a avea loc sa creasca. Pentru a nu murdari conurile, eu le-am umplut cu ajutorul posh-ului.

Se coc la 180 grade Celsius timp de 30 de minute. Verificati daca sunt coapte cu ajutorul unei scobitori. Lasam "inghetatele" la racit.

Pentru glazura de ciocolata avem nevoie de: 2 cani si jumatate de ciocolata rasa, 5 linguri lapte, 150 ml smantana pentru frisca.
Intr-o craticioara incalzim laptele si smantana, apoi adaugam ciocolata pana ce aceasta se topeste. 
Atentie! Nu se fierbe.

 Lasam glazura la racit, apoi trecem fiecare cornet de inghetata prin ciocolata.


Pofta buna!