contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Între Facebook şi Realitate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ce s-ar face oamenii din zilele noastre fără Facebook? Cum şi-ar mai face cunoscute toate trăirile şi toate etapele vieţii prin care trec? Aşa cum şi-ar fi făcut totul înainte de a apărea reţelele de socializare? Printr-o simplă comunicare cu prietenii în faţa unei ceşti de cafea oare? Nimeni nu mai ştie să răspundă în ziua de azi la o astfel de întrebare.
Care este primul lucru pe care îl face un om dependent de Facebook ce vrea sa afle toata lumea noul lui statut? alege facebook-ul ca mod de înştinţare. este oare corect să facă aşa? este mai simplu decât să spună oamenilor în faţă?
Cum poţi arăta mai simplu că după o despărţire ai trecut peste şi ai luat-o de la capăt? postezi poze pe facebook. Totul îmi pare un "bullshit" şi o laşitate faţă de oamenii care ţi-au fost dragi la un moment dat. Poate tu nu mai simţi nimic, dar cu siguranşă îi poţi face pe ceilalţi să se simtă ca dracu şi să le răneşti ultima fărâmă de sentimente pe care o mai au.
Realitatea este alta dar reuşim să ne ascundem de ea şi să ne bazăm pe înţelegerea prietenilor mai mult sau mai puţin virtuali. De ce nu mai suntem capabili să comunicăm ci ne lăsăm pradă comunicării în masă pe reţelele de socializare habar n-am, dar mi se pare trist că omul în secolul XXI a ajuns astfel şi mă întreb cum au reuşit părinţii noştrii să treacă peste momentele bune sau mai puţin bune din viaţă fără să fi fost facebook-ul, întrebare la care am şi răspuns atât eu cât şi dependenţii (chiar dacă nu o recunosc toţi), le-a fost la fel de simplu să îşi facă cunoscută realitatea şi fără statusuri pe facebook :)