contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Invartite Cu Cascaval

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

  Saptamana trecuta eram disperata. Fii-mea s-a saturat de sandvisuri si a vrut sa-i pregatesc altceva ca
pachetel pentru scoala. Cum pusesem sa fac paine, m-am gandit sa impart aluatul si sa fac niste melcisori umpluti, doar asa ca test sa vad daca-i sunt pe plac. Nu va zic ca de cand i-am facut prima data ma tot innebuneste sa-i fac "pizza melc". :))

Aluat:
  • 500 g faina de grau
  • 15 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1/4 lgt sare
  • 1/4 lgt zahar
  • 30 ml ulei nerafinat de floarea soarelui

Umplutura:
  • 250 g cascaval razuit
  • 180 g pasta de gogosari
  • 4 buc rosii deshidratate (taiate marunt)
  • 1/4 lgt sare
  • 1 lgt condiment de pizza (Fuchs am folosit eu)

 In plus:
  • 50-100 g faina pentru modelat
  • 1 ou mic +1 lg lapte, pentru uns

   Cum procedam:

1. Modul de preparare al aluatului il gasiti AICI.
2. Pentru umplutura, punem toate ingredientele intr-un vas si le amestecam bine.
3. Dupa ce a dospit scoatem aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, formam un cilindru pe care il impartim in 12 bucati.
4. Intindem fiecare bucata de aluat, dandu-i forma ovala.
5. Punem cate 1 lingura de umplutura pe mijloc si o intindem usor, lasand 1-2 cm liberi la margine. 
6. Apucam aluatul dintr-o margine si-l rulam usor.
7. Luam un capat al ruloului si-l rotim astfel incat in final sa arate precum cochilia unui melc. Ascundem capatul ramas dedesubt.
8. Punem melcisorii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit 10 min acoperiti cu un prosop.
9. Ungem melcisorii cu ou batut si ii introducem in cuptor pentru 25-35 min la 190 grade celsius, trebuie sa fie rumeni la exterior.
10. Dupa ce s-au copt ii scoatem si ii acoperim cu un prosop si-i lasam la racit.
 :)) La mine n-au stat nici 5 minute ca au si tabarat pe ei si s-au manacat cat ai zice invartita. :))
 Nota!
 Puteti pune in umplutura sunca taiata marunt.