contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Invata Sa Congelezi Zmeura Frumos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

zmeura inghetata

Zboara timpul asta intr-un hal fara de hal! Nu contenesc sa ma minunez! Acusi e luni, n-apuci bine sa te dezmeticesti si deja e vineri. In stilul asta trece saptamana, trec lunile si trece anul. Deja suntem in iulie, mai avem doar cinci luni pana cand incepem un nou an.

Ce-am realizat pana acum? Nu sunt adepta rezolutiilor de an nou insa imi place din cand in cand sa trag o linie si sa vad cate am reusit sa fac pe parcursul anului. Si inima mi-e plina toata de bucurie cand realizez ce minunat am petrecut primele sase luni ale lui 2011:

  • s-a nascut Anais, iubirea vietii mele, “Anais-Paradis” – cum imi place s-o dezmierd. Pentru ca DA, viata e un paradis de cand a intrat ea in lumea noastra. Multumim, Doamne pentru cel mai frumos dar din intreaga viata!
  • am inceput proiecte noi care sper sa prinda contur pana in toamna acestui an. Proiecte de care sunt foarte incantata. Sper sa fiti si voi atunci cand le veti vedea Zâmbet

A perfect snack

Dar hei! Sa revenim la zmeura noastra. Am inceput bine si am luat-o pe alta carari. Vroiam de fapt sa subliniez cat de repede trec anotimpurile, incat deja am ajuns la sezonul zmeurei parfumate si dulci, pufoase si aerate, usoare si dragalase. Eu una iubesc zmeura. Nu atat pentru gust (mda, clar sunt fan cirese pentru restul vietii) cat pentru delicatetea ei. Mi se pare cel mai elegant fruct din cate exista (sau stiti voi altul mai chic?). Tocmai de aceea mi se pare nedrept sa o inghesuim si sa o turtim in pungute atunci cand o punem la congelator asa ca vin cu o solutie extrem de simpla si practica.

Invata sa congelezi zmeura frumos

  1. Zmeura se pune intr-un bol incapator plin cu apa rece si se spala cu miscari blande si usoare. Practic mai mult se amesteca in apa.
  2. Se lasa sa stea in apa pret de jumatate de cea, vreme in care posibilii viermisori ies la suprafata.
  3. Cu o paleta se culege zmeura din castron si se pune la scurs fie pe un prosopel fie intr-o scurgatoare incapatoare.
  4. Intr-o tava se pune hartie de copt. Zmeura se ia cu mana, bucata cu bucata si se pune in tava,avand grija sa nu fie suprapusa sau inghesuita.
  5. Tava se da la congelator pana cand zmeura a inghetat.
  6. Pe urma zmeura se pune in caserole incapatoare care se pun din nou la congelator.

In felul acesta zmeura ramane intreaga si se pastreaza frumos Inimă

* puteti proceda la fel si cu afinele.