contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Jeleuri De Morcovi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...facute pentru Bogdi meu scump, ca echivalent, un pic mai sanatos (si astea sint pline de zahar dar macar n-au E-uri), la jeleurile frumos colorate si atragatoare din magazin.
L-a incantat prima data forma lor (le-a ametit un pic prin farfurie, jucandu-se :P), si apoi gustul :)
Ingrediente pentru cca. 50 de jeleuri:
- 500 g. morcovi
- 500 g. zahar
- 2 lamai sau portocale
- 100 ml. apa rece
- 2, 3 pliculete zahar vanilinat (optional)
- 5, 6 linguri nuca de cocos

Mod de preparare:
Se curata de coaja si se spala bine morcovii. Se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu zaharul. Se lasa deoparte timp de 3 ore pentru a-si lasa zeama. Din cand  in cand se mai amesteca.
Se adauga apoi apa, zeama de lamaie sau portocale, vanilia si se amesteca foarte bine. Se fierbe compozitia, pe foc mic, timp de aprox. 1 ora sau pana cand scade zeama.
Se lasa compozitia sa se raceasca la frigider, timp de inca o ora. Se ia apoi cate o lingurita din compozitie si se formeaza, in palme, jeleuri in forma de bulgarasi.
Dupa ce sint formate, se dau prin nuca de cocos si se servesc.
Se tin la rece pana la urmatoarea degustare :P


P.S. Daca gusta si cei mari :P, puteti adauga 1 fiola/sticluta de esenta de fistic ;)