contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Just-t … Si Un Concurs

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O prajitura buna, cu ingrediente naturale merge alaturi de un ice tea gustos si natural de la Just t!

Diva in Bucatarie si Just t Romania, va invita la concurs. Trebuie sa aratati cat de bine stiti sa preparati o reteta de prajitura (cu ingrediente naturale) si veti castiga 2 cutii de ceai Business Class (10 plicuri x 3.5 gr) si o carafa termorezistenta de 500 ml (in care veti putea prepara ice-tea).

Ce trebuie sa faceti pentru a participa? Sa preparati un desert bio, sau cat mai natural, sa trimiteti reteta si poza preparatului final pana luni 11.06, ora 24.00 pe adresa de email [email protected]. Acestea vor fi afisate in continuarea postarii prezente. In urma jurizarii de catre Alina Chirica (Responsabil Marketing Just-t Romania) si de mine. Vom tine cont de ingredientele folosite (cat mai naturale) si de aspect.

Anuntarea castigatorului, o vom face in cursul zilei de marti 12.06, tot pe aceasta pagina.

Mult succes!

Iata si retetele inscrise in concurs:

Alice Ciobanu

Chec cu mirodenii pentru ceai

Ingrediente:
250 gr faina
3 lingurite praf de copt
1/2 lingurita cuisoare macinate
1/2 lingurita scortisoara
50 gr zahar brun – bio
1/2 lingurita sare
cateva fire de sofran
50 gr stafide -bio
50gr alune/nuci tocate – bio
1 lingurita coaja portocale
5 linguri gem de gutui home made, fara gelfix si alte minuni
1 ou eco, de la gainusele din curte
150 ml lapte bio

PREPARARE:

Mai intai incalziti cuptorul la treapta 3/170C si ungeti o tava de chec cu unt si tapetati cu faina. Intr-un bol potrivit, puneti firele de sofran si turnati deasupra 2 linguri apa fierbinte, lasand sa stea 10 minute.
Intr-un alt bol, de data asta mai marisor, puneti faina cernuta, praful de copt, alunele/nucile tocate, coaja de protocale, cuisoarele sfaramate, scortisoara, stafidele, sarea si amestecati. Peste sofranul racorit adaugati un ou eco, luat din cuibarul de la casuta de la tara :) batut bine. Adaugati cele 5 linguri din gemul de gutui facut de cu toamna din roadele gutuiului din spatele casei, fara gelifianti, acidifianti si alte minuni. Adaugati si laptele bio in cazul meu (ca vacuta la tara n-am) si amestecati. Apoi adaugati totul peste bolul cu ingredientele solide si amestecati cu o lingura pana la omogenizare completa.
Turnati compozitia in forma gata pregatita si predati cuptorului incins pentru fix o ora si 15 minute.
Puteti face si testul cu scobitoarea, dar va fi painita aromata va fi gata coapta in termenul dat. Lasati sa se raceasca in forma cam 10-15 minute, dupa care o scoateti pe un gratar. Lasati-o sa se raceasca aproape complet si apoi taiati in felii potrivite.
Serviti ca atare sau ungeti feliutele cu putintel unt, la o cana de ceai sau de cafea…sau lapte…cum doriti. Se poate pastra pentru maxim 4 zile inchisa intr-o cutie ermetic.

Horoiu Monica – Iasi

PRAJITURA CU MENTA

Ingrediente:

BLAT: 300 gr faina, 280 gr zahar, 3 oua, 80 gr. nuca cocos (eu am folosit verde, sa fie in ton cu menta), 1 plic praf de copt, 200 gr ciocolata, 80 ml ulei, 50 gr frunze menta proaspete.

CREMA: 200 ml frisca lichida, 375 ml lapte condensat, 1 plic gelatina

Preparare:

Pentru inceput, tapetam tava de copt cu hartie pe care intai o udam si o stoarcem bine (asta pentru a nu se lipi ciocolata..). Rupem ciocolata bucati si o
asezam in tava.Pregatim blatul de prajitura cam asa:Intr-un vas turnam faina, adaugam zaharul, praful de copt, ouale, nuca de cocos, uleiul si menta taiata marunt
marunt si amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat omogem, asemanator celui pentru chec.Turnam aluatul in tava, peste ciocolata, si dam la cuptorul(incalzit in prealabil) pentru 30 minute (5 minute la foc mare, apoi la foc mediu spre mic). In tot timpul cat sta in cuptor, nu deschideti usa (riscati sa se lase -
cel putin asa am fost eu “avertizata”).
Intre timp, pregatim stratul final al prajiturii (crema). Deci…laptele condensat se amesteca cu un plic de gelatina (pregatit dupa instructiunile proprii si
personale). Batem frisca pana devine consistenta, dupa care amestecam cu laptele condensat. Lasam la rece vreo 2 ore, amestecand din cand in cand, altfel se intareste de la gelatina.
Cand s-a racit blatul de prajitura, il rasturnam pe un platou si astfel stratul de ciocolata va ajunge deasupra. Peste acesta intindem un strat de crema (frisca si
lapte) si savuram cu placere.

Rocsy Ciobanu

Chec cu capsuni si ciocolata

Ingrediente:

* 3 oua
* 1/2 cana lapte
* 2 linguri iaurt
* 5 linguri ulei
* 1/2 cana zahar
* 1 praf de copt
* 1 esenta vanilie
* 2 lingurite cacao
* 10-12 linguri faina
* capsuni
* 50 gr ciocolata alba

Mod de preparare:

Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul,pana acesta din urma se topeste. Adaugam iaurtul si uleiul. Apoi punem laptele si esenta.
Faina o amestecam cu praful de copt,apoi treptat,o adaugam in compozitie. La urma punem cacaoa si mai mixam pana o incorporam. Ungem o tava de chec cu unt si turnam compozitia in ea. Ciocolata o taiem bucatele, dar nu foarte mici. Capsunile le spalam, indepartam coditele, apoi le taiem feliute. Pe mijlocul checului asezam feliute de capsuni, iar deasupra punem bucatele de ciocolata.
Dam tava in cuptorul incins,dar la o temperatura potrivita,160-170 de grade. Lasam checul pana este copt bine(facem testul cu scobitoarea). Cand este gata,il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi putem servi.

Diana Sîrghi

Vanilitorta

Pentru blat e nevoie de:*

o jumătate de cană de caju pisat mărunt
un sfert de cană de făină de ovăz
2 linguri de cacao pudră
2 linguri sirop de arţar
o jumătate de linguriţă de vanilie pudră
3-4 linguri apă
1 linguriţă de zeamă de lămâie
1 vârf de cuţit sare

*Modul de preparare:*

Toate ingredientele se pun într-un castron şi se pisează cu ajutorul unei linguri, iar apoi se transferă toată compoziţia într-un inel alimentar şi se întinde cât mai uniform posibil.

*Pentru cremă e nevoie de:*

1 lingură cremă de cocos
2 bucăţi de avocado coapte
3 linguri sirop de arţar
1 linguriţă pudră de cacao
1 vârf de cuţit de sare
o jumătate de linguriţă de coaja rasă de portocale
2 caise deshidratate, tăiate mărunt
2-3 linguri pudră de cacao

Toate ingredientele, mai puţin caisele, se pun în blender şi se mixează până ce se obţine o pastă omogenă. După ce au căpătat consistenţa unei maioneze, se adaugă şi caisele şi se amestecă din nou. Pentru un gust intens de ciocolată se adaugă 2-3 linguri de cacao.

Loredana Manz

*Coctail winter*

-reteta de coctail cat mai natural si BIO daca cumperi ingredientele de unde trebuie.

*Ingrediente:*

- 1 sfecla rosie mare (2 mici)

- 2 portocale

- 1/2 telina

- 3 mere

- 3 morcovi

*Mod de preparare:*

Se curata legumele si fructele, se spala si se taie in bucati. Se storc intr-un storcator de fructe iar sucul obtinut se pune intr-un pahar si se serveste proaspat. Este foarte sanatos, plin de vitamine si ideal mai ales in sezonul de iarna cand este frig afara.

Andreea Lazar

Prajitura cu dulceata si cafea

Este o prajitura foarte gustoasa, este si de post pentru cei care-l tin, nu contine oua sau alte grasimi animale si este foarte simplu de preparat.

Avem nevoie de: 3 cani de faina, o cana de cafea tare, un borcan mic de dulceata sau 6 linguri (eu am pus dulceata de capsuni), 6 linguri de ulei, o ceasca de miere
(sau o cana de zahar), 3 linguri de cacao, o lingura de bicarbonat alimentar stins cu otet, un praf de sare, 1-2 linguri nuca de cocos.

Pont: In loc de cafea puteti folosi ceai negru sau verde.

Se amesteca bine faina cu cafeaua si cu dulceata. Apoi se adauga uleiul, mierea, cacaua si bicarbonatul alimentar stins cu putin otet, plus un praf de sare.
Se pregateste o forma de copt rotunda care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina sau pesmet. Se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 de minute.
Presarati nuca de cocos deasupra, cand e gata si cand s-a racorit putin.

Serviti cu o ceasca de cafea sau ceai!

Kam Angel

PROFITEROL

Coji:

5 linguri ulei
10 linguri apa
8 linguri faina
3 oua
un vfsare

Crema de vanilie:

650 ml lapte
3 oua
10 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri margarina
un vf sare
2 zahar vanilat

Sos de ciocolata:

7 linguri zahar
5 linguri lapte
2 linguri cacao
2 linguri margarina
1/2 fiola esenta de rom

Ingheţată :

4 gălbenuşuri
5 linguri zahăr
12 linguri lapte
5 linguri smântână dulce
1 zahar vanilat

Punem la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot adaugam faina in plaie, amestecand pana se incorporeaza. Dam la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu posul cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 10 min la putere mai mare iar 15 min la putere mica. Gogoselele trebuie sa iasa goale pe interior.

Crema :Amestecam ouale cu zaharul faina si 7 linguri de lapte, Separat restul de lapte il fierbem apoi il amestecam cu, compozitia de oua si fierbem in continuare pana ce se ingroasa. Lasam sa se racoreasca putin apoi adaugam vanilia si margarina la temperatura camerei. Amestecam energic.

Pentru îngheţată : Batem gălbenuşurile cu zahărul şi 3-4 linguri de lapte. Adaugam treptat laptele fierbinte amestecat cu vanilie şi smântâna şi amestecam la foc mic până se îngroaşă, fără să dea în fiert. Cand s-a racit, o punem la congelator pentru 3-4 ore.

Cu crema obtinuta umplem gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit , spargand usor coaja cu spritul.

Frisca :1/2 kg smantana proaspata
4 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat

Sosul : Punem la fiert toate ingredientele de mai sus, pana ce se ingroasa putin. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Montarea: Facem pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca , pe care asezam 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga inghetata de vanilie. Peste inghetata punem
o gogosica ,apoi frisca si sos de ciocolata .

Share on FacebookShare on Facebook