contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Kataifi Rolls (rulada-cataif Cu Alune)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Wow, uneori te asteapta niste surprize de proportii atunci cand cotrobai prin congelator :)))
...ei, nu chiar atat de surprinzatoare fiindca stiam chiar foooarte bine de aluatul de kataifi pe care l-am strecurat printre bagaje anul trecut :P, dar cum n-am dat de el, fiind ingropat in "mormanul" de cutii cu vinete, ardei copti, spanac si altele, a fost o bucurie sa-l revad :))
Pachetul a ramas un mister inca din momentul din care l-am cumparat (nu am vazut niciun produs grecesc tradus in vreo alta limba :D), dar m-am descurcat pana la urma...am gasit o reteta asemanatoare intr-un nr. antic de Pofta Mare, din anul 1999 :P, unde se numea "Rulada cu alune" :)
Ingrediente:
- 500 g. aluat special pentru kataifi
- 250 g. alune/migdale prajite
- 100 g. zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 albus
- 2 pachete unt (400 g.)
Sirop:
- 600 ml. apa
- 400 g. zahar
- 2 linguri miere
- sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Aluatul se lasa la dezghetat (cca. o ora, nu mai mult :P, fiindca nu trebuie sa se usuce prea tare)

...asa arata "aluatul" :P

Dupa ce s-a dezghetat, se intinde pe suprafata de lucru:

Se taie in dreptunghiuri de marime mijlocie (mie mi-au iesit 12 bucati):

Se macina alunele (nu foarte marunt) si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se bate albusul si se adauga compozitiei uscate.
Se pune o lingura de umplutura la capatul fiecarui dreptunghi si se ruleaza cu grija (nu-i nimic daca nu ies perfect :P)

Micile rulade se aseaza intr-un vas incapator bine uns cu unt:

Restul de unt se topeste; ruladele se stropesc cu unt topit:

Se coc in cuptorul incins in prealabil timp de 35-40 de minute, la foc potrivit (180 grade C):

Intre timp se prepara siropul, astfel: zaharul , apa si zeama de lamaie se amesteca si se fierb pe foc mic timp de cca.15 minute. Se lasa apoi sa se raceasca.
Cand kataifi sint gata, se stropesc (cat mai uniform) cu sirop si se lasa la rece minim 2, 3 ore, pentru ca siropul sa se absoarba bine. Se orneaza cu alune/migdale tocate...sau fistic ;)
...asta daca rezistati sa asteptati atata :)))

A fost incredibil de bun, si acum nu ma pot gandi la altceva decat sa ajungem cat mai repede in Grecia ca sa imi fac, din nou, stocul :P
P.S. Sper sa gasiti aluat special de kataifi, fiindca altfel, cu alte paste (oricat de subtiri ar fi taiteii) nu prea cred ca veti obtine un desert incantator precum e acesta pe care tocmai l-am savurat :P

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com