contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Kinder Felie De Lapte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ne plac dulciurile de la Kinder, insa parca niciunul nu se compara cu ce faci in casa. Iata o reteta de kinder felie de lapte , usor de preparat si foarte foarte buna.

Ce iti trebuie  (poza 1)
Pt cele 2 foi:
- 8 oua
- 240 gr zahar
- 200 gr faina
-30 gr cacao
-2 pliculete zahar vanilat
Pt crema:
-1 cutie crema de lapte DeLatte (lapte condesat)
-400 ml frisca
-100 ml lapte
- 1 pliculet gelatina (10 gr)

Plan de lucru:
- preparam foile (blatul). Facem pe rand cate o foaie din jumatate din ingrediente. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu zaharul (poza 2). Batem albusurile spuma cu un praf de sare (poza 3).
- Amestecam intr-un bol, faina cernuta cu cacaua cernuta (pentru a nu face cocoloase) (poza 4). Incorporam usor din acest amestec, alternand cu spuma de albusuri peste galbenusuri (pozele 5, 6). Putem folosi mixerul in permanenta pentru obtinera blatului.
-Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava (dimensiuni 40×30 cm), tapetata cu foaie de copt (poza 7). Lasam la cuptorul incins, aproximativ 10 minute , la 160grade (poza 8 ).
La fel procedam cu cea de-a doua foaie.

Pentru prepararea cremei:
-Punem gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece. Lasam 10 minute (poza 9). Intre timp, batem frisca (pozele 10 si 12). Amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte, iar restul de 50 ml lapte se incalzeste (atentie, fara a fierbe) si se dizolva gelatina. Turnam in amestecul de lapte condesat (poza 11).
Aceasta se incorporeaza usor cu o lingura de lemn in frisca batuta (poza 13).
Lasam crema la rece 10 minute, cat sa se intareasca un pic. Intindem crema intre foi. Apoi lasam la frigider aproximativ 3-4 ore sa se intareasca crema.
-Deznodamantul este unul delicios!!!

- Pofta mare! (poza 14 )

Timp de preparare: 60 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 27 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)

kinder felie de lapte 1 kinder felie de lapte 2 kinder felie de lapte 3 kinder felie de lapte 4 kinder felie de lapte 5 kinder felie de lapte 6 kinder felie de lapte 7 kinder felie de lapte 8 kinder felie de lapte 9 kinder felie de lapte 10 kinder felie de lapte 11 kinder felie de lapte 12 kinder felie de lapte 13 kinder felie de lapte 14
Filed under: C2. Prajituri