contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Kugelhopf (adica Guguluf) Cu Rahat Si Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta asta de prajitura alsaciana o am din cartea masinii de facut paine.Am urmat-o pas cu pas doar ca am adaugat in plus rahatul si mirodeniile si a iesit super.Avand o forma mai mica cu diametrul mare exterior de aprox 24 cm ,am folosit cantitatile ptr 500g.
INGREDIENTE:
-2 oua
-100 g unt topit
-60 ml lapte
-esenta de rom dupa gust
-1 lg sare
-3,5 Lg zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-270 g faina cernuta
-1 plic de drojdie uscata de la dr.oetker (2 lg)
-80 g stafide
-1 cana rahat taiat cubulete
-coaja rasa de la o lamaie
MOD DE PREPARARE
Aliatul l-am preparat in masina de facut paine,punand ingredientele in ordinea indicata,care e cea de mai sus.
Iese un aluat mai lichid,care totusi creste.
Cine nu are masina il prepara ca un aluat obisnuit si il lasa o ora la dospit.

Se toarna aluatul in forma in prealabil unsa si se da la cuptorul incalzit la 180-200 *pentru aprox 20 de minute,pana se rumeneste frumos.

Dupa ce s-a racit,se rastoarna prajitura si se decoreaza dupa imaginatie,timp si preferinta.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com