contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

La Bine şi La Rău

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ni s-a întâmplat multora dintre noi să ajungem în faţa altarului şi să spunem DA "la bine şi la rău", ce înseamnă însă asta pentru noi? am constatat că pentru unii înseamnă totul şi pentru alţii nu înseamnă nimic, ba mai mult, atunci când dau de rău trec pur şi simplu mai departe.
Este vorba de fapt de milioane de oameni care au crezut că cei pe care i-au ales vor fi cu ei la bine şi la rău. Din păcate nu este aşa şi eu am ajuns să simt asta pe propria-mi piele. Dai de rău sau dă răul peste tine nu mai contează, câteodată nu ai nici o vină că te loveşte soarta peste bot şi îţi dă să duci în spate mai mult decât poţi, trebuie să te descurci cu situaţia şi să mergi mai departe aplicând teoria paşilor mărunţi.
Ai avut cândva totul şi ai rămas cu sufletul gol şi pustiit într-o secundă iar pentru cel care a spus odată cu tine "la bine şi la rău" nu mai contează.
Ce îi poţi spune omului care ştie că întreaga viaţă i-a fost dată peste cap? M-am regăsit adesea lângă o persoana dărâmată de probleme sau chiar grav bolnavă, incapabilă să găsesc cuvintele potrivite care să îi ofere un sprijin. Ai vrea ca ceea ce spui să transmită compasiune, sprijin, optimism, speranţă doar că rezultă de multe ori platitudini, generalităţi, uneori chiar stupidităţi. Poţi să ai cele mai bune intenţii din lume, cuvintele nepotrivite îţi ies, pur si simplu, pe gura.
Eu am înţeles aceste lucruri după ce au început problemele mele de sănătate şi cei din jur au încercat să îmi spună cuvinte frumoase despre viaţa care merge înainte, chiar dacă merge altfel. Când am ajuns să mă obişnuiesc cu ideea că aşa e viaţa pentru unii dintre noi am mai primit o lecţie care m-a îndepărtat de calea pe care o aveam. Că există o legătură sau nu între deciziile noastre, ale celor din jur sau ale celui de mai sus, nu cred că mai contează, ajungem să ne vedem pe noi ca fiind altcineva şi să căutăm cu disperare puterea de a merge mai departe.
De multă vreme mă amuz spunând despre cineva sau ceva că "este din alt film", acum mă uit la mine şi mă întreb cum am putut ajunge în alt film...Şi totodată mă lovesc acum de întrebarea dacă vom găsi această cale de a trece peste şi de fapt ce înseamnă pentru unii dintre noi "la bine şi la rău"?