contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

La Ce Este Bun Ghimbirul

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ghimbirul este un foarte bun stimulent stomahic, cu actiune benefica asupra cavitatii gastrice; Calmant in durerile abdominale, ajuta digestia, elimina gazele, da pofta de mancare, neutralizeaza toxinele; Este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire si creeaza echilibrare; Stimuleaza atractia fizica si memoria; La nivelul aparatului genital are actiune benefica asupra fertilitatii, creste volumul spermei si amelioreaza motilitatea spermatozoizilor. Este deosebit de benefic in caz de rau de miscare (masina, tren, avion, etc.) si greturi de diverse etiologii.
Ghimbirul este folosit in alimentatie drept condiment picant pentru aromatizarea mancarurilor si bauturilor. Da o aroma placuta ceaiului, fructelor, conopidei, guliilor si boabelor din pastai. Chiar mai mult decat usturoiul, planta are calitatea de a atenua mirosul specific al preparatelor din carne de oaie, miel, scoici sau peste.

Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind un calmant ideal pentru inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii. (Sursa: farmaciata.ro)


Filed under: STIRI CULINARE


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com