contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

La Mare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am eu drumurile mele zilnice, pai. Dispensar, spital, farmacii (nu pentru mine de data asta, am decis sa nu mai iau si sa nu mai fac nimic).

Si hai sa vi le arat, sunt peisagistice.

Intai, peisaj matinal cu caine. Bursuc nu e, ca pozeaza.

In ruxacul original ferrari (fara misto, e luat de pe circuit), e trusa de desen.

Spitalul din Eforie Sud e intr-o cladire veche, renovata foarte misto.

Cum fac pe soferul, mai pozez din maina. Si farmacia se afla pe o strada ascunsa si pitoreasca.

Ma rog, farmacia cu pile, ca sunt mai multe. Asa, dupa turele de onoare, pe la orele paisprezece am ajuns la mare. Blondu’, la locul lui.

Frig, apa decenta (si azi e frig, nu credeti ce zice ala la TV). Imi pare rau ca nu am aparat sa fac poze sub apa. Limpede, clar, plin de puiet de guvizi, mici cat unghia. Guvizi, hanusi, draci de mare, gramezi. Si cel mai misto e cu vizorul ca se vad cormoranii care inoata fara jena pe langa mine. Am stat o droaie in apa, cred ca am si racit.

Am lipsit o saptamana, iaca si locul meu de parcare cum arata.

Reiterez: cum puteti fi nene atat de nesimtiti???? Vedea-v-as la voi acasa cu mormanele alea.

Pun si niste pozne alandala de pe mal.

Si am si mancat, eu pe piure (din fulgi si cu vegeta) cu carnat (bun), cordon bleu (foarte bun, mi l-a recomandat prietena mea de la casa) si doua pahare de vin alb, sec si rece din zid, plus doua chifle, am dat cam 15 lei. Micii i-a luat matusea mea dar parca erau doi lei bucata, berea tot ea, cinci lei. Preturi de sezon, treaba ei, eu am luat de unde stiam si mai mananc trei zile.

Poate nu arata bine, dar exceptand semipreparatele, la impinge tava, daca te orientezi, se mananca ieftin si bine. Sarmalele de acasa nici nu le-am mai pozat si nici sa nu mai aud de sarmale in viata mea, ce au toti nene, sarmale, sarmale.

Altfel starea vremii e asa, e un frig de faci pe tine pana in pranz, e o aglomeratie de zile mari pe sosea, apa e tolerabila daca ai sange in … ma intelegeti, aia la TV mint si mi s-a stricat si televizorul, aud doar sonorul, dar mint, nu e cald, nu e canicular, am mucii guler. A, info important, mi-am luat papuci de plastic, made in china, ca pe ceilalti i-am tocit. Numai buni de dat cu ei in cap cainelui.

AAAA sa nu uit, am mancat si un sfert de suberek, ca restul mi-au mieunat pisicile pana l-am dat lor.

Cam asta, azi nu stiu si oricum, amanunte casnice nu dau, dar nu prevad o zi linistita, ca am un vecinel care vrea sa batem mingea si imi e asa mila de el, ca nu cred ca apuc.

rororo