contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

La Mine In “curte”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Post total neculinar si neprofi, deci e cantec pentru prieteni, cand o sa ma hotarasc sa o ard material o sa va spun ce bun e untdelemn de la bunica.

Asadar dupa criza stamparliei, a dormit lulu, asa ca va pot spune si starea vremii, a plouat ud si miroase a primavara. Cerul e gri sobolan, pe jos sunt frunze ca toamna si din pomul din care ii culeg mere catelei mai cade, da, cate un mar.

A venit primul mos din ala de iti baga cu cadoul in ghete. Eu am primit doua pachete de tigari, pentru ca, vorba aia, e luna economiei si ma scuteste de oarece. Casi a primit un sac de Brit Care servit atent din portelan de calitate, via Luxembourg, oricat s-ar supara flufa, nu am putut sa ma abtin.

Slide1

Atat cainele cat si aparatul, functioneaza numai cu ingrediente de calitate, cum inca i-am urat de bine aluia de mi-a bestelit acumulatorii, nu au iesit decat 18 poze, dar va plimb in jurul blocului azi.

Pas cu pas, pasul unu e sa scapi de caine (sa il lasi cu rata si barza, daca nu v-ati prins, sub pungile cu bule e rozmarinul).

Slide2

Pasul doi, la ora opt, cand afara e bezna ca in nuca, e sa inspectezi masina. Indoitura lasata de pomul primariei se pare ca se mentine, nu se vindeca de la sine.

Slide3

Pe strazi e ca dupa bomba atomica, nu e nimeni, exceptand vecinul care e instructor si trebuie sa invete scolerii sa conduca.

Slide4

In extrema stanga e marul care produce mere, fireste, pentru Casandra.

Slide5

Daca tot vorbim, nepolitic, despre stanga si dreapta, mereu ma amuza cauciucurile astea. Pe vremea mea, aia de trabant si Giulietta, la vulcanizare se stia exact unde si cum se pun cauciucele, acum trebuie sa noteze, DF, SF, DS, SS.

Pentru cine nu s-a prins, incepe cu “dreapta fata”.

Slide6

In blocul cel mare stau multi oameni. La parter era alimentara, acum sunt diverse, inclusiv bomba zonei, la 8 era coada la usa.

Slide7

Dupa o tura cu cateaua m-am intors sa mai iau una, alta, paine pentru vrabii, mai exact. Puteti observa unde scria (f)Alimentara. Aia pe care nu o uit veci, macinau cafea la iste masinarii care aratau a OZN, rafturile prafuite erau pline de conserve de peste si vinete in ulei, cateodata aveau si bomboane.

Slide8

Ce nu s-a remarcat, cand e vreme urata si tinerii nu ies la spart o samanta, e curat, foarte curat. Ca pustii fac mizerie, e normal, cred ca asa eram si noi pe vremea lor, beam alexandrion si spargeam seminte. Sau nu? Nu mai tin minte.

Slide9

Oricum nu as da cartierul asta pe nimic, e liniste si pace (si daca nu e, facem repede rost de cineva care face liniste si pace). Pana si Mercedes are pe el sigla, pai unde mai vezi asa ceva? Si mie imi vine sa le iau acasa, dar ma abtin.

Slide11

Slide10

Primaria taie pomii, fireste, dupa ce au cazut pe masini, acum avem pe ce pune berea la anu’.

Slide12

Aleea Casi, cum spuneam, daca nu picau frunze, curat foc la noi, o sa discutam cu pomii sa se organizeze sa le cada frunzele la ora fixa in saci prestabiliti. Oricum, puterea exemplului cu adunat rahatul cainilor a functionat, iaca si dovezi solide.

Slide13

Blocul din dreapta aleii Casi, primul reabilitat, acum ceva ani, cica sta un mahar in el s s-a facut totul moca si repede, noua ne cere niste milioane grele ca sa vina sa ne reabiliteze, asa ca momentat cu onoarea nereabilitata. Oricum, ca la angajare sau prietenii, e clar ca pilele conteaza, iaca ce bloc frumos, olive asa.

Slide14

Ne apropiem de finalul turului de blocuri (da, un anume Alexandrescu a scos-o cu tururi, nu sunt de acord cum nu o sa zic niciodata capsune). Bradutul de anul trecut se descurca rezonabil in gradina in care cresc ciupercile alea bune, de plop, alaturi de stejar. Chiar asa, stejarul din Borzesti e de renume, de ce stejarul de Salajean nu e?

Slide15

Poate vi s-a parut seaca plimbarea, nu e, aici nu te plictisesti, este liniste, frumos si curat, maxim te mai iei la bataie cu cate un vecin, dar nu e mai rau ca la tara. Asa ca ma bucur daca v-au placut pozele, as mai fi facut daca as fi avut acumulatori, in situatia data, lipa lipa pas cu pas cu cipicii mei de vara, iarna, somaj sau job. Ca asa e in tenis.

Slide16

Reiterez, care ati stat pana la final, sunteti dusi :D

rororo