contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

La Multi Ani, De Ziua Mea !

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Astazi e ziua mea,
Zi frumoasa ca... Isabella
M-a trezit cu cafea, cu pupici si trandafiri,
Ca sa-mi arate cit ma iubeste...
He, hei... nu prea au iesit versurile sau rima ca sa zic asa, dar vroiam sa ma laud ca astazi implinesc frumoasa virsta de 23 de ani (ssst, nu spuneti la nimeni, ca sint doar pe un picior, deci... inmultit cu doi). 
Iar cum am invatat rau familia, cica sarbatoare fara tort nu se poate, deci acesta e un tort la urgenta, adica terminat de decorat acum citeva minute.
La prinz ne-am multumit cu tortuletul cumparat si sampanie.


Tort cu aroma de bitter si fructe de padure
Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 85 g faina
  • 15 g cacao
  • un praf de sare
Crema: crema pasticcera + 4 linguri de sirop facut din mure+zmeura (cca 250 g) de la congelator in care am pus doua linguri de zahar, deci gustul e dulce acrut.
Pentru insiropat blatul: o sticluta de bitter fara alcool (nu am pus mai mult, pentru ca blatul e foarte fraged.
Pentru ornat tortul: 250 g frisca lichida + un pliculet zahar vanilat
Zbatem bine ouale impreuna cu zaharul, pina isi tripleaza volumul, apoi adaugam sarea si incepem sa adaugam cite un pic din faina cernuta si amestecata cu cacao. De aceasta data nu mai mixam, ci cu ajutorul unei linguri din lemn, amestecam compozitia de jos in sus, fara sa se piarda din volumul compozitiei cu oua.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade, tapetam tava cu hirtie de copt, rasturnam usurel compozitia si bagam blatul in cuptor pentru cca 30 de minute, faceti o proba cu scobitoarea. 
Scoatem blatul de la cuptor, il lasam sa se raceasca bine, taiem in trei discuri, apoi insiropam cu bitter, punem un strat de crema si continuam asa, terminind cu ultimul disc de blat. Acoperim cu frisca mixata impreuna cu zaharul vanilat, citeva bombonele, inimioare, sau ce mai aveti prin casa si gata, il punem frumos la frigider, pina in momentul servirii.
De preferat, tortul se face cu o zi inainte, ca sa fie mai gustos. L-am decorat a doua zi, ca sa arate bine si frisca. 
Simplu, dar gustos... o fi fost de vina, bitter-ul ?!