contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

La Multi Ani, Tati ! /auguri, Papà

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Astazi in multe tari din lume, se sarbatoreste ziua tatalui ! Pacat ca nu exista aceasta sarbatoare si in tara la noi...

Din partea Isabellei, pentru al ei scump tatic, un tortulet inimos...

AUGURI papà ! 
Ti voglio tanto, tanto bene !!!

Tort cu crema de ciocolata

Ingrediente pentru blat:
  • 3 oua
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • 8 g praf de copt
Ingrediente pentru crema de ciocolata, adica crema pasticcera cu ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura amidon alimentar
Decor:
  • nuci macinate
  • 250 ml frisca lichida
  • un pliculet zahar vanilat
  • bombonele, inimioare dulci, bineinteles
Intii de toate preparam crema. Punem intr-o craticioara laptele si ciocolata si le asezam pe foc, pina cind ciocolata se topeste. Separat, amestecam galbenusurile, faina si amidonul, iar cind ciocolata s-a topit, rasturnam ingredientele in craticioara si amestecam cu o lingura de lemn sau cu ajutorul unui tel, pina incepe sa fiarba si sa se ingroase compozitia. Amestecam si dupa ce dam la o parte de pe foc, acoperim cu pelicula transparenta si lasam sa se raceasca.
Pentru blat, zbatem zaharul impreuna cu ouale, pina vom obtine o compozitie spumoasa si deschisa la culoare. Adaugam faina si praful de copt cernute, coaja de la portocale si mixam, pina se incorporeaza bine toate ingredientele. Ungem cu un pic de ulei si tapetam cu faina o tava pentru torturi, de marime nu prea mare, punem in el compozitia si in cuptorul preincalzit la 170-175 de grade (depinde de cuptor), coacem blatul pentru cca 30-35 de minute. 
Lasam la racit, taiem in trei discuri, insiropam, eu cu suc de portocale, punem o parte din crema pe primul disc, procedam la fel si cu al doilea, iar la sfirsit, acoperim putin pe margini cu crema pasticcera care a mai ramas, eu am pus si nuci macinate, cam marunt ce-i drept.
Zbatem frisca impreuna cu zaharul vanilat si ne apucam de decorat, cum ne pricepem mai bine, sau cum dorim sa infrumusetam tortul. Dupa cum v-am mai spus, nu sint o specialista in decorat torturile, dar sint multumita ca sint gustoase.