contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

La Multi Ani Tuturor Mamelor Crestine!!!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mamele crestine aduc Stapanului Hristos cel mai pretios Mir crestin, adica nasterea, cresterea si educarea copiilor lor in frica de Dumnezeu. Iar mamele in varsta, bunicile si vaduvele care sunt nelipsite din sfintele biserici, aduc lui Dumnezeu mirul lacrimilor, al rugaciunilor si pastreaza cu sfintenie evlavia ortodoxa pe care o mostenim din mosi stramosi.
     Iata deci ca si dunmeavoastra, fiicele Bisericii Ortodoxe de astazi, sunteti urmasele mironositelor din vremea lui Hristos si purtati in inima buna mireasma a credintei, a rugaciunii si a iubirii crestine . Numai de veti alerga cu evlavie la biserica impreuna cu copiii dumneavoastra, precum alergau odinioarii sfintele mironosite la Mormantul lui Hristos.
     Despre sfintele femei va mai pot spune ca au fost momente in viata Mantuitorului Hristos, cind ele erau mai curajoase decat Apostolii. De pilda, in momentul prinderii Mantuitorului in Gradina Ghetsimani, Apostolii toti L-au parasit, afara de Sfantul Evanghelist Ioan, iar Petru Il si tradeaza si se jura de trei ori ca nu-L cunoaste pe Iisus Hristos. Insa femeile, il urmau de departe, atat la sinedriu cat si pe drumul Golgotei. Il insotesc cand Mantuitorul cade sub povara Crucii, iar mironosita Veronica Il sterge cu mahrama, care devine prima icoana cu chipul lui Hristos. Toate mironositele privesc cum Il bat in cuie si-L rastignesc intre cei doi talhari; aud ultimele cuvinte ale Mantuitorului si plang cu lacrimi amare cand Hristos isi da duhul, zicand : Savarsitu-s-a !
     Dupa rastignire, cand Apostotii erau ascunsi de frica iudeilor, femeile, cu noaptea in cap, se apropie de Sfantul Mormant ca sa unga trupul Domnului, cum era obiceiul la evrei. Si tocmai atunci cand ajung la acolo si cautau trupul Domnului, gasesc mormantul Lui deschis si gol, iar un inger le spune ca Hristos a inviat, si le arata giulgiul infasurat alaturi.
     Maria Magdalena, aceasta mironosita barbatoasa careia Iisus iis scoate sapte duhuri din fiinta ei si o face cea mai aprigi aparatoare a crestinismului si marturisitoare a lui Hristos, plangea la mormant cand celelalte femei plecasera. Ea cauta trupul Domnului, insa mormantul era gol. Apoi intalneste pe cineva la mormant si credea ca este gradinarul. De accea il intreaba : Doame, daca Tu L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus si eu Il voi ridica (Ioan 20, 15).
     Atunci acel gradinar, Care era Iisus Hristos, ii spune pe nume : Maria ! Tonul pe care l-a folosit Iisus Hristos, accentul cu care a spus, au facut ca Maria sa-L recunoasca. Desi era acelasi Iisus Hristos in carne si oase, cum Se arata El mai tarziu catre Apostoli, insa avea ceva schimbat. Fara indoiala era infatisarea Sa dumnezeiasca, chipul Sau transfigurat. De aceea nu era recunoscut decat de cei care aveau cu adevarat inima curata si ochi inimii luminati.
     Atunci Maria L-a recunoscut si a cautat sa se apropie de El. Si Iisus i-a spus : Nu to atinge de Mine, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu. Mergi la fratii Mei si le spune : Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru si la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru !
     Nu dupa mult timp, Mantuitorul se aratii ucenicilor Sai in Galileea, pe muntele Eleonului. Acolo avea sa-i gaseasca Iisus pe Apostoli adunati dupa inviere.
     Iata deci, ca aceste sfinte femei au fost in preajma lui Iisus cel inviat, care Se arata din cand in cand, ca sa-i obisnuiasca pe toti cu trupul Sau inviat, pentru ca era o mare minune, caci pana atunci nimeni nu vazuse un trup inviat. Este vorba despre Hristos, Care a fost mort cu trupul si dovedit ca mort, pentru ca a fost rastignit pe Cruce. Apoi s-a facut aceasta verificare, impungand ostasii cu sulita in coasta Lui, din care a iesit sange si apa, cum spune Sfantul Evanghelist Ioan ( Ioan 19, 34 ). Semnele mortului te lasa convins ca era mort. De aceea au predat trupul lui Hristos, in mainile lui Iosif si Nicodim ca sa-L ingroape.
     Ei Il pun in mormant pe Iisus Hristos, pecetluiesc mormantul cu o lespede foarte grea, ca sa nu poata nici un apostol sa-L caute si sa-I fure de acolo. Dar, cu toate aceste masuri, Iisus razbeste pietrele groase si grele si, prin inviere, iese afara cu dumnezeiasca Sa putere, incat ii incredinteaza, in timp de patruzeci de zile, pe Apostoli si pe femeile mironosite si pe alte sute de persoane, ca Iisus Hristos a inviat din morti. Astfel Hristos, prin inviere, este o garantie a invierii noastre. Pentru ca asa cum Iisus Hristos a inviat din morti, cum spune Sfantul Apostol Pavel, asa si noi vom invia din morti.
     Desi mergem cu trupul in mormant si ne acopera cu tarana si ne mananca viermii, incat trupul se transforind in praf si pulbere, aceasta pulbere va invia si se va reface trupul nostru si vom fi ca si acum, aceleasi persoane; si ne vom uni cu sufletul viu si vom forma acelasi om, acelasi barbat, aceeasi femeie care am fost si pe pamant. si, dupa faptele noastre bune sau rele, vom trece dincolo, la judecata lui Dumnezeu, si vom petrece vesnicia intreaga asa cum ne-am dus viata in aceasta lume.


O mama care creste copilul trebuie sa fie echilibrata, sa aiba chipul icoanei in inima, sa aiba chipul Sfintei Cruci in minte, sa stie drumul Bisericii ca sa poata pregati un prunc pentru viata. De aceea daca ne lipseste ceva la ora aceasta ne lipsesc tocmai mamele sfinte care sa dea sfinti, sa dea eroi, sa dea martiri, sa dea intelectuali, sa dea genii care sa starneasca tot ce are mai bun poporul asta...

"Toti fiii tai vor fi ucenici ai Domnului si mare va fi propasirea fiilor tai." Isaia 54:13.

Portile cerului sunt deschise rugaciunilor fiecarei mame: "Cand Domnul Hristos S-a plecat pe tarmul Iordanului, dupa botezul Lui si S-a rugat pentru omenire, cerurile erau deschise si Duhul lui Dumnezeu, ca un porumbel de aur stralucitor, a inconjurat faptura Mantuitorului, iar o voce din cer a spus: "Acesta este Fiul Meu prea iubit in care Imi gasesc placerea." Ce semnificatie are aceasta pentru voi? Ea spune ca cerul este deschis la rugaciunile voastre. Spune ca voi sunteti primiti in Cel Prea Iubit. Portile sunt deschise pntru fiecare mama care vrea sa-si depuna povara la picioarele Mantuitorului. Spune ca Domnul Hristos a cuprins omenirea cu bratul Sau omenesc, iar cu bratul Lui divin a prins tronul Celui Infinit, l-a unit pe om cu Dumnezeu si a unit pamantul cu cerul." - Indrumarea copilului, cap. 78, puterea rugaciunii, pag. 409-410.
Un privilegiu pretios:"Aceasta este o lectie incurajatoare pentru mamele  din toate timpurile. Dupa ce fac tot ce pot mai bine pentru binele copiilor lor, ele ii pot aduce la Isus. Chiar si pruncii din bratele mamelor sunt pretiosi in ochii Sai... Iar mama,... ea si copiii ei, este primita impreuna cu acestia de Domnul care ii va binecuvanta; El va da pace, nadejde si fericire atat mamei, cat si copiilor. Acesta este un privilegiu pretios, pe care Domnul Isus il acorda tuturor mamelor." - Caminul Adeventist, cap.47, Incurajarea rostita de Domnul Hristos catre mame, pag. 253.
Rugaciunile mamelor crestine vor aduce roade: "Rugaciunile mamelor crestine nu sunt desconsiderate de Tatal tuturor... El nu va respinge cererile voastre si nu va va lasa, pe voi si pe ai vostri, in seama nenorocirilor lui Satana in marea zi a conflictului final. Voi trebuie sa lucrati cu simplitate si credinciosie, iar Dumnezeu va intari lucrarea mainilor voastre." - Indrumarea copilului, cap. 78, Puterea rugaciunii, pag. 410.
"Lucrarea vietii lor indeplinita pe pamant este recunoascuta in curtile ceresti ca o lucrare bine facuta. Cu o bucurie de nedescris, parintii vad coroana, haina si harpa date copiilor lor. Samanta semanata cu lacrimi si rugaciuni se poate sa fi parut semanta in zadar, dar secerisul este cules cu bucurie la sfarsit. Copiii lor au fost mantuiti." - Indrumarea copilului, cap. 83, Rasplatirile, pag. 445.
Influenta va dura in vesnicie: "Influenta unei mame tematoare de Dumnezeu, care se roaga, va dura pe parcursul vesniciei. Ea poate sa moara, dar lucrarea ei va ramane." - Marturii, vol.4, cap. Importanta stapanirii de sine, pag. 525.
O chemare la rugaciune: "Daca a fost vreodata un timp cand fiecare casa trebuie sa fie o casa de rugaciune, timpul acela este acum." - Marturii, vol. 7, cap. Inchinarea in familie, pag. 46.
"Prin rugaciune sincera si plina de ravna, parintii ar trebui sa ridice un gard in jurul copiilor lor. Ei ar trebui sa se roage cu o credinta deplina, ca Dumnezeu sa ramana cu ei si ca ingerii sfinti sa-i ocroteasca, pe ei si copii lor, de cruda putere a lui Satana. " - Marturii, vol. 7, cap. Inchinarea in familie, pag.46.
"Parintii sa caute calauzirea lui Dumnezeu in lucrarea lor. Doar pe genunchi, plecati inaintea Lui, ei vor dobandi o adevarata intelegere a marilor lor responsabilitati si acolo ei isi pot incredinta copiii Aceluia care niciodata nu da gres in sfat si indemnare." - Caminul Adventist, cap. 54, Religia in familie, pag. 295.
Gand pentru rugaciune:
Tata ceresc, ajuta-ma sa renunt la eul meu personal si sa folosesc fagaduintele Tale din tezaurul Cartii Tale. Ajuta ca o coroana de slava sa fie asezata pe capul copiilor mei.

Sursa:Arhimandrit Sofian Boghiu