contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Labneh

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru serile calduroase de vara cand vrem sa mancam ceva "usor" puteti incerca Labneh. Este foarte usor de facut si va garantez ca o sa placa tuturor. INGREDIENTE: 750g iaurt tare 1 lingură de sare PREPARARE: Veti avea nevoie de tifon, strecuratoare si castron. Se pune tifonul peste strecuratoare, iar aceasta va sta deasupra unui castron. Se amesteca iaurtul cu sare şi se toarna in strecuratoarea pregătita. Se pune în frigider timp de două zile. După două zile lichidul din castron se arunca, iar iaurtul se modeleaza sub forma de bilute de ce dimensiune se doreste. Trebuie sa ne umezim mainile cu apa la fiecare biluta pe care o facem. Aceste bile de iaurt se mai pun in frigider pentru o ora si apoi le tapetam cu orice ne vine in minte (pasta de ardei iute, menta tocata, rozmarin tocat, alte verdeturi tocate, susan, mac), sau le marinam in ulei de masline cu usturoi. Bilutele se pot intinde pe paine ca o branza cremoasa si aromata. Pofta buna!