contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lady Cegaga. Partea 1

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Nu credeam să învăț a curăța sturion vreodată!

Asta pentru că asemenea relicve preistorice sunt extrem de rare în magazinele noastre. Cât despre șansa de a găsi cegă vie… E mai probabil să câștigi la 6 din 49 jucând doar cinci numere.

Și totuși sâmbătă s-a petrecut minunea. Într-un bazin de la Metro Militari evoluau destul de plictisite vreo șase ceguțe, una mai apetisantă decât alta. Prețul: 30 de lei pe kil, cam cât somonul. Nu spune că-i ieftin; după curățare, nu rămâi cu mai mult de 40% din greutatea inițială a peștelui.

Răzbit de poftă, am dat cu tifla crizei și am pescuit o cegă de 1,7 kile. Nu știu dacă ai văzut vreodată un sturion de aproape, dar eu am avut impresia că stăteam nas în nas cu un extraterestru. Pielea era netedă, fără urmă de solz. Corpul era blindat mai ceva ca un tanc. Dar cea mai neobișnuită era gura. Odată că era poziționată sub bot, nu în vârful acestuia, ca la majoritatea peștilor. În plus, nu avea dinți, ci patru mini-tentacule. Spooky rău de tot.

După ce am parcat cega (încă vie) într-un lighean, am început să mă pregătesc s-o curăț. Dacă să găsești sturion e greu, curățatul lui e și mai complicat. Așa cum ți-am zis, corpul cegăi e acoperit cu șiruri de plăci cornoase. În plus, pielea e foarte groasă și tare. Iar dacă asta nu era de ajuns, când e în pericol, peștele secretă o substanță vâscoasă care-l face uluitor de alunecos.

Pentru a trece de toate aceste sisteme defensive, ai nevoie de un cuțit de chef mare, cu lama zdravănă și de alt cuțit cu lama scurtă și subțire. Ambele trebuie să fie extrem de bine ascuțite.

Foarte necesar e și un patent sau un clește. De ce, îți spun mâine, când aranjăm împreună cega.



Articol recomandat de reteteistete.wordpress.com