contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lahmacun, Geagic, Chiftele

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cele trei feluri sunt specifice bucatariei turcesti. Incepem cu...
Lahmacun
Lipia:
in 500 g faina am facut o scobitura in care am dizolvat 20 g drojdie cu apa calduta, am adaugat o lingurita de sare, doua linguri de ulei de masline si apa cat sa iasa un aluat elastic, de lasat la crescut in jur de o ora.
Intre timp, organizam:
600 g carne tocata de vitel, doua cepe, trei rosii, un ardei iute si patrunjel.
Dupa ce calim ceapa, adaugam carnea si, cand aceasta e gata,
vin rosiile, sarea, piperul,
apoi, mai tarziu, ardeiul
si patrunjelul. Amestecam bine, dar luam de pe foc tigaia, ca sa-si pastreze chestiunile verzi proprietatile.
Intindem trei sau patru foi subtiri din aluat, in functie de marimea dorita. Le punem in tava, le ungem generos cu ulei,
adaugam carne si le varam in cuptorul preincalzit la 220, pentru maxim un sfert de ora.
Acesta e lahmacun simplu,
acesta, supraetajat.
Geagic
Curatam doi castraveti, ii dam pe razatoare, presaram sare si amestecam bine.
Turnam peste ei un borcan de iaurt mai gras, amestecat in prealabil cu o capatana de usturoi pisat. Amestecul rezultat se pune intr-un vas, iar deasupra se picura ulei de masline si se presara marar verde.
E foarte bun si racoritor.
Chiftele de vinete si dovlecei
Trei vinete mici se curata, se fierb, se taie bucati si se dau prin masina de tocat/blender. La fel procedam cu doi dovlecei, pe care ii amestecam apoi cu vinetele, cu o ceapa rasa, o suta de grame branza faramitata, doua linguri de faina, doua oua, sare si piper.
Formam chiftele, le dam prin faina si le prajim in ulei mult.
Le mancam calde sau reci, dimpreuna cu lahmacunul si cu geagicul. Intinse prin geagic merg de minune.
Anyone can cook!


Articol recomandat de mononoke-kitchen.blogspot.com