contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lamaita Cu Crema De Limoncello Si Topping De Marshmallows

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
M-am jucat, le-am adunat, Lamaita cu marshmellows am creat. Si cu limoncello. Cum altfel?!
Si pentru ca in ultimul timp tot primesc mesaje de la voi prin care mi se cere sa revin la vechea forma de blog si sa va povestesc aici despre cate si mai cate in luna si-n soare, o sa fac intocmai.
Cand mi-am imaginat prajiturica cu topping de marshmallow stiam ca se poate face si in casa bombonica asta pe care in hypermarket-uri dai cam 4 lei/100 de grame. Mult domne', mult! Ceea ce nu stiam cu exactitate e cat de simplu se poate face si in Romania aceste marshmellows. Mereu am crezut ca e apanajul americanilor inebuniti dupa dulcele asta. Ei bin e, nu! Haideti sa va spun povestea lui Marshmallow (citeste-o aici daca doresti).

Lamaita cu crema de limoncello si topping de marshmallows
Pentru blat:
200 gr unt fara sare
150 gr zahar tos
350-400 gr faina
1 varf de lingurita sare
1 lingurita esenta de migdale

Pentru crema:
6 oua la temperatura camerei
500 gr zahar
150 ml suc de lamaie proaspat stors
300 ml limoncello 
700 ml lapte
100 gr amidon

Pentru topping:
300 gr marshmellows fara arome sau coloranti
50 gr ciocolata amaruie (55% cacao minim)

Cum se face?
Blatul: 
1. amesteca untul moale, zaharul, faina, esenta de migdale si sarea pana obtii un aluat potrivit de tare (pui faina in functie de calitatea untului; un unt mai gras va absorbi mai multa faina pana sa obtii aluatul potrivit de tare pe care sa-l poti lucra);
2. pune hartie de copt intr-o tava potrivit de mare si intinde o foaie de aluat cu care acoperi inclusiv marginile tavii; 
3. lasa tava cu aluatul in ea la rece pana  cand prepari crema;

Crema:
1. amesteca zaharul, amidonul si ouale intregi pana obtii o crema care s-a albit;
2. adauga limoncello, sucul de lamaie si laptele si fierbe la foc mic pana cand crema incepe sa se inchege (are consistenta unei smantani mai fluide);
3. Toarna crema peste aluat si pune tava in cuptorul incalzit in prealabil. Lasi la copt pana cand aluatul de pe margini capata o culoare auriu-roscata, apoi scoti tava si asezi iute bucatile de marshmallows de-asupra. Reintroduci la cuptor si lasi pana cand se topesc bomboanele.

Decoreaza cu ciocolata topita sau cu orice altceva iti face placere.

Tip:
- dupa 5 minute de la momentul in care ai pus bucatile de marshmallows, scoate tava si cu o furculita inmuiata in apa rece niveleaza pasta de marsmallows, apoi mai lasa la cuptor inca 5-7 min. 

Pofta buna!
http://feeds.feedburner.com/AventuriCulinare