contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lamingtons / Prajitura Tavalita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:
(Pentru 28 bucati)

Pentru blat:
4 oua
150 g zahar
1 praf de sare
200 g faina
100 ml ulei
1 lingurita praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
coaja rasa de la 1/2 lamaie

Pentru glazura:
200 g unt
50 g cacao
12 linguri de lapte
250 g zahar
1/2 lingurita esenta rom

Pentru topping:
200 g nuca de cocos
300 g nuca macinata

PREPARARE:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, praful de copt stins, apoi faina si coaja rasa de lamaie. Le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de aproximatv 20*30 cm. Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180° timp de 35-40 minute. Ii facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt.

Cand acesta este copt, il punem pe un grilaj si il lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim glazura pentru prajitura, punand toate ingredientele intr-un vas, la foc mic. Amestecam si fierbem compozitia cateva minute, pana da semne ca se ingroasa. O luam de pe foc si o lasam sa raceasca, devenind mai groasa.

Taiem blatul racit in cuburi egale.

Intepam cuburile de blat cu o furculita, le introducem in glazura, avem grija sa fie toate laturile unse, apoi le tavalim prin nuca de cocos sau prin nuca. Le punem pe o farfurie si repetam operatiunea pana terminam cuburile. Daca glazura se intareste prea tare o mai punem pe foc, din cand in cand, astfel incat sa aiba o consitenta putin lichida.

Cand terminam de tavalit prajitura, o punem pe un platou si putem servi.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook