contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Langosi Cu Smantana, Usturoi Si Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

STA50236-0

 

 

1kg faina

1 cub de drojdie proaspata

sare

2 galbenusuri

500ml lapte caldut

200ml smantana

Acestea de sus au fost pentru aluat.

ulei pentru uns punga,intins langoasa si pentru prajit

usturoi

smantana

telemea de oi

 

 

STA50199-1

 

Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga unsa cu ulei si se lasa la dospit in frigider (se poate tine si o saptamana).

STA50214-2

Cand a crescut se rupe cate o bucata din el si se intinde pe o planseta unsa cu ulei (eu am facut direct pe masa) un rotund caruia i se face cu degetul o gaura in mijloc. Se pune intr-o tigaie cu mult ulei si se prajeste pe ambele parti.

STA50230-3

Faceti cate langosi doriti.

STA50239-4

Se curata 2 capatani de usturoi, se piseaza si se face o maioneza din el (exact ca maioneza, dar se pune foarte, foarte putin ulei la frecat ca se taie repede). Cand s-a terminat de facut maioneza se toarna peste ea smantana si se amesteca bine. Se ia o langoasa si se unge cu o pensula din amestecul de usturoi cu smantana.

STA50234-5

Se rade peste ea telemea de oaie data prin razatoarea cu gauri mici. Se poate unge si cu gem, dar mai buna este cu branza, usturoi si smantana.