contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lapte De Pasare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 Lapte de pasare Intr-o seara, Andreiutu a fost vizitat de verisorul sau, cu un an mai mare, Matei si asa de frumos se jucau si asa de bine le statea impreuna, incat brusc m-am simtit inspirata sa le fac ceva bun. Dar ce? O scurta inspectie prin cartile de bucate din raft a decretat desertul zilei: lapte de pasare. Am avut ceva emotii, nu stiu de ce stiam eu ca acest desert e dificil de pregatit - aiurea, a durat douazeci de minute si a avut mare succes la prichindei. Au papat tot tot. Surse de inspiratie mi-au fost Sanda Marin si Horia Varlan. Am mers pe mana maestrului Varlan de data asta, as fi chiar curioasa daca exista diferente de gust intre retete, ma lamuresc eu in viitor de asta.
Pregatiti:
- 400 ml lapte
- 180 gr zahar
- 4 oua
- 1 lingura faina
- esente: vanilieDSCF3079, rom, eu am adaugat si o esenta de lamaie
Separam ouale, albusurile le batem spuma tare, adaugand treptat si doua linguri de zahar.

Punem laptele la fiert intr-o craticioara, il aromam cu vanilie.  Il supraveghem caci incepe destul de curand a da in clocot, moment in care dam focul mai incet si cu o lingura, luam din albusul spuma “norisori albi” pe care-i punem  in laptele clocotind incet, ii tinem cate 1 – 2 minute (nu mai mult) pe fiecare parte dupa care ii scoatem si ii punem in strecuratoare pentru a se scurge.
DSCF3083
In alt vas, mixam galbenusurile  cu zaharul si faina. DSCF3080
Strecuram laptele si incetul cu incetul il adaugam peste galbenusuri, mestecand in continuu ca sa se omogenizeze bine. Este momentul sa-l punem pe foc si inarmati cu rabdare si cu o lingura de lemn sa mestecam usor, pana se ingroasa.
DSCF3084  Il portionam in boluri, adaugam deasupra bulgarasii de albus, nu strica nici nitica coaja de portocale ori lamaie pentru culoare, et voila, desertul este gata. Eu una nu l-am gustat dar sunt sigura ca e delicios. Altfel l-ar fi papat mofturosul meu de prichindel?
DSCF3087

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com