contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lasagna Traditionala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ingrediente sos ragu alla bolognese:
500g carne tocata de porc slaba
500g carne tocata de vitel
400g carne tocata de pui
300g morcovi
200g telina
2 cepe
200ml vin alb
Cateva frunze de telina
Rozmarin
2-3 foi de dafin
Piper negru proaspat macinat
Ulei de masline
600g rosii taiate cubulete
300g ciuperci
1 dovlecel
Mod de pregatire:
Se toarna ulei din abundenta pe fundul unei tigai mari si apoi se pune ceapa tocata.


Dupa ce se inmoaie, adaugati morcovii, telina, ciupercile si dovlecelul taiate in cubulete foarte mici si caliti totul la foc moderat. Stingeti cu putin vin alb.
In timp ce zarzavaturile isi vad de treaba lor, intr-o alta tigaie caliti rapid carnea amestecata in putin ulei de masline. Stingeti apoi cu restul de vin ramas si adaugati treptat sarea, frunzele de dafin, rozmarinul si in fine, piperul.


Cand si tocatura de carne si cea de zarzavat sunt gata, adica suficient de bine patrunse, rasturnati totul in oala cu carne si amestecati. Adaugati rosiile si frunzele de telina tocate marunt dupa care inecati compozitia cu supa vegetala si puneti capacul. Lasati sa fiarba la foc mic si mai amestecati cu lingura din cand in cand.


Cam 1 ora jumatate este necesar sa clocoteasca amestecul pentru a incepe sa prinda consistenta si sa scada.
La sfarsit adaugati mirodenii ca cimbru, oregano, busuioc.


Ingrediente sos bechamel:
150g unt
50g faina cernuta
500ml lapte
Putina nucsoara
Piper negru
Sare
Mod de pregatire:
Topiti untul si apoi turnati faina, amestecand energic si continuu, ca sa nu se formeze cocoloase. Cand compozitia va capata o culoare blonda, adaugati treptat laptele rece si lasati totul la foc mic pana cand amestecul devine omogen. Amestecati continuu pana la fierbere. Dupa 10 minute de fiert, adaugati mirodeniile si sarea. Apoi luati recipientul de pe foc, dar nu incetai sa amestecati, ca sa evitati astfel formarea pojghitei la suprafata.


Ingrediente sos fals:
Ulei de masline
1 ceapa
2 catei usturoi
Bulion
2-3 frunze busuioc
Sare
Un varf de cutit de zahar
Mod de pregatire:
Caliti ceapa tocata marunt si adaugati usturoiul taiat foarte fin.

Turnati bulionul, apoi puneti busuiocul, sarea si putin zahar care va estompa aciditatea rosiilor. Lasati la foc mic pentru 40 de  minute.


Ingrediente finale:
Foi de lasagna de la Barilla
Mozzarella de la Santa Lucia
Parmezan ras
Bulion
La final, incingeti cuptorul la 160-170 grade. Ungeti o tava cu unt. Adaugati sosul fals apoi foile de lasagna fierte in prealabil pentru 1 minut intr-o oala mare cu sare si ulei de masline, intre folie de aluminiu pentru a nu se rupe si lipi.


Adaugati sosul de carne, apoi sosul bechamel si presarati din plin parmezan.

Peste toate acestea puneti un alt strat de foi de lasagna si repetati procedura de 2-3 ori (trebuie sa fie cel putin 4 straturi de lasagna).
Pentru finalul compozitiei se pune bulion, sos bechamel, mozzarella si parmezan.


Lasati la cuptor 30 de minute, apoi inca 30 la temperatura camerei.


Este cea mai buna lasagna din toate timpurile!

 



Articol recomandat de eileen-cuisine.blogspot.com