contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lasagna

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


E atat de buna ca nu m-am mai enervat pentru cate ore am tot "lucrat" la ea :). Retete am gasit de tot felul dar ingredientele de baza sunt cu siguranta 4: foi de lasagna, sos ragu, sos bechamel , parmezan. Eu am facut o combinatie intre reteta de pe cutia de paste si ce-am mai citit pe net. . Buun, acum reteta asa cum am gatit-o eu:
Ingrediente:
Pentru sos ragu:

  • 300g carne tocata de porc
  • 300g carne tocata de vita
  • 1 cutie rosii in sos tomat( taiate cubulete )
  • 150 ml vin alb
  • 1 frunza de salvie
  • putin rozmarin
  • sare, piper
  • 1 ceapa mica ( eu am pus si un pic de morcov ras )
  • putin ulei


Pentru sos bechamel:

  • 50g unt
  • 2 linguri faina
  • 400ml lapte
  • putina nucsoara ( merita sa aveti in casa se poate pune si al piure de cartofi are o aroma aparte )

Prima data am facut sosul.
Tocam ceapa marunt, apoi o calim putin in ulei, apoi adaugam carnea. Cand a scazut zeama lasata de carne adaugam vinul, rosiile ,salvia si rozmarinul si morcovul ras ( nu se pune morcov dar mie mi-a ramas de la ciorba ). Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc mic. La sfarsit condimentam cu sare si piper.
Pentru sosul bechamel, topim untul apoi adaugam faina, amestecam rapid, apoi adaugam treptat laptele amestecand mai rapid :) sa nu se faca cocoloase. Ca sa nu dati gres luati oala deoparte adaugati lapte, amestecati, apoi din nou pe foc si tot asa pana puneti tot laptele. Lasam sa dea cateva clocote si la sfarsit adaugam nucsoara.
Foile le oparim in apa cu putina sare. Eu le-am lasat 4 minute .
Intr-un vas mai inalt punem un strat de sos bechamel, sos ragu apoi parmezan.
Punem un strat de foi si repetam operatiunea. Ultimul strat e de sos ragu. Punem deasupra cateva bucatele de unt si bagam vasul la cuptor timp de 25 minute.
Aveti grija ce vas folositi, compozitia creste putin in timpul coacerii.
Servim cu parmezan. E excelenta , merita sa o incercati doar sa va alocati ceva timp :).
Poza cu o bucata rece ( se vad mai bine straturile :))
PS Tocmai am primit o reteta de la un prieten italian a carui sotie gateste excelent, reteta pe care o sa o incerc si o sa o si postez.Poate dupa sarbatori

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com