contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Layali Lubnan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Layali Lubnan sau in traducere libera Nopti Libaneze este un desert delicios si aromat pe care il gasim si in bucataria romaneasca sub forma simplificata de gris cu lapte. Sunt un mare fan al deserturilor orientale, dar le fac rar pentru ca nu gasesc mereu ingrediente specifice si nu as vrea sa inlocuiesc prea multe ingrediente (altfet deseetul nu ar mai avea nimic oriental nu?).
     Asa arata noptile mele libaneze...

Ingrediente:
  • 600ml apa
  • o cutie de lapte condensat ind+
  • ulcit (397ml)
  • 80g gris
  • 2 oua
  • o lingura de apa de trandafiri
  • o lingura de apa de flori de portocal
  • 300ml frisca (sau mai mult dupa gust)
  • o mana generoasa de fistic prajit
  • alta mana generoasa de fulgi de migdale (optional)
     Incepeti punand apa si laptele condensat la foc amestecand ocazional pana cand incepe sa fiarba. Separat de bat ouale cu gris si se adauga in lapte amestecand continuu cam 3 minute sau pana cand incepe sa se ingroase.


     Se ia de pe foc si se adauga apa de trandafiri si apa din flori de portocal. Budinca de gris fierbinte se transfera in vase individuale sau intr-un vas mai mare (eu am pus in 4 vase Ramekin mai mari). Se acopera cu folie de plastic la nivelul cremei (pentru ca apa care se evapora sa nu se stranga, prin condens, peste budinca). Se tin la frigider cateva ore sau peste noapte.


     Peste budinca rece se pune frisca din abundenta (eu nu am echilibrat bine desertul, am pus prea putina frisca... depinde si de gusturi). Peste frisca se pune fistic fara sare (pe care eu l-am prajit un pic inainte) taiat grosier si/sau fulgi de migdale.
     Mie mi-a placut foarte mult grisul asta cu lapte, sper sa va placa si voua. S-aveti pofta!