contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Legume înăbuşite

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente :
2 cepe mari
1 dovlecel
2 vinete
1 morcov
4 cartofi,
rosii decojite,
sare,piper,
usturoi,
marar si patrunjel

Mod de preparare :
Este foarte simplu de preparat şi într-un timp redus petrecut în bucătărie. Ceapa se taie în diverse forme (peştişor, fideluţă, cubuleţe) şi se pune în 2-3 linguri de ulei la călit. Se călesc şi morcovii tăiaţi în rondele subţiri şi se pun şi celelalte ingrediente, cu o cană de ap (cât să acopere apa toate ingredientele). Capacul trebuie să stea pe cratiţă pentru a se înăbuşi toate legumele. Nu durează foarte mult şi nu trebuie să staţi lângă cratiţă, din când în când ridicaţi capacul şi mai amestecaţi. cam 40 minute durează şi când este gata se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi mărarul, pătrunjelul (dupa gustul fiecaruia). Această variantă de legume înăbuşite se pot servi ca fel de mâncare sau garnitură la friptură, sau chiar peşte.

Notă:
Această reţetă este recomandată ca fiind una sănătoasă în primul rând datorită faptului că legumele nu sunt prăjite şi fiind doar înăbuşite în suc propriu îşi păstrează mai mult proprietăţile. Asta ca să nu mai vorbim de calitatea lipsei exagerate a colesterolului.