contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lemon Bars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta de azi, este una dintre acelea pe care de cum le vezi la prietenii din blogosfera (vedeti ce s-a declansat la Zazuza ) cum iti doresti sa lasi toate si sa te apuci de preparat. O prajiturica foarte, foarte placut aromata si desi nu-i Zana Zanelor intre prajituri, gustul ii compenseaza fara probleme, aspectul oarecum modest.

Reteta ii apartine lui David Lebovitz. Am facut cantitatile de mai jos o data si jumatate.
Incepem prin a incinge cuptorul la 350ºF (180ºC)
Blat
*140 g faina+ 50 g zahar+ 1/4 lingurita sare + 115g unt nesarat topit + 1/2 lingurita de extract de vanilie


- o tava de 20x20cm se tapeteaza cu folie de aluminiu (daca tava este cu margini detasabile, folia impedica evadarea cremei)
- faina, sarea, zaharul se amesteca, apoi se adauga extractul de vanilie si untul topit si se amesteca pana se obtine un aluat asemanator celui de tarte, dar ceva mai uleios
- se intinde cu degetele in tava si se coace cca 22 minute sau pana se rumeneste delicat
Intre timp pregatim Crema
*1 lamaie netratata chimic (taiata in jumatate, apoi in sferturi si lasata fara samburi)+ 200g zahar+ 45ml zeama de lamaie proaspat stoarsa (din alta lamaie, nu cea de mai sus)+ 3 oua mari la temperatura camerei+ 4 linguri amidon+ 1/4 lingurita sare+ 45g unt nesarat topit


- toate cele de mai sus se amesteca intr-un blender apoi se toarna peste crusta rumenita si se da totul la cuptor pt alte 25-30 de minute, de data asta la o temperatura micsorata la 300ºF (150ºC)


Se taie dupa ce s-a racit si se presara cu zahar pudra, daca doriti.
Musai sa va avertizez ca-i alta prajitura care se consuma de parca ar fi seminte. 
Scarrry good! :O