contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lemon Bars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Andreea Dianu.
DSC03243
Pentru baza mixez 125 g unt cu 75 g zahar, pana se alifiaza; adaug coaja rasa de lamaie si 200 g faina amestecata cu 3 g praf de copt. Formez o bila de aluat pe care o intind usor cu sucitorul; asez foaia in tava tapetata si o intind usor cu degetele, avand grija sa ridic aluatul si pe pereti, 1-2 cm. Intep aluatul cu furculita si introduc tava in cuptorul preincalzit pentru 18-20 de minute.
Pentru crema mixez 3 oua cu 200 g zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaug coaja rasa de lamaie, 50 ml zeama de lamaie (eu am pus un pic mai putin) si 5 lingurite de amidon. Amestec si torn compozitia peste aluatul copt.
Introduc iar tava in cuptor, la foc mediu, timp de 20-25 de minute.
Am uitat s-o pudrez cu zahar; in plus, am cam "uscat" prajitura, ar fi trebuit s-o scot ceva mai repede din cuptor. E foarte aromata, gustoasa, dulce-acrisoara si devine frageda a doua zi, asa cum spune Andreea (careia ii multumesc pentru reteta).
DSC03240