contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lidl Si “saptamana Asiatica In Farfuria Ta”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cred ca m-am plans de nenumarate ori de faptul ca alimentele exotice, in special cele asiatice, se gasesc pe piata noastra doar sporadic si ca oferta este extrem de limitata ca varietate. Cred ca acest lucru se datoreaza si publicului, needucat in ce priveste bucatariile exotice, si comerciantilor, care nu risca aducand marfa ce nu s-ar putea vinde rapid. Un alt motiv este, pentru multi dintre romani, si lipsa de bani.

Intotdeauna am fost de parere ca educarea publicului – principalul motiv pentru care unele alimente nu se vand – trebuie sa cada, macar partial, si in seama comerciantilor.

De aceea salut initiativa retelei de magazine Lidl de a organiza intre 30 ianuarie si 5 februarie 2012 “Saptamana Asiatica in farfuria ta”, eveniment care urmareste sa popularizeze alimente asiatice, comercializate la preturi modice (dupa cum vor vedea cei care vor avea curiozitatea sa le caute in magazine – din cate mi-am putut da seama, toate alimentele se incadreza intre 4,99 si 19,99 lei, cele mai multe dintre ele nedepasind 9,99 lei); daca criteriul pret este “acoperit”, cel al educatiei a fost si el luat in calcul. Mai multi bloggeri culinari au primit de la Lidl pachete cu alimente asiatice, pentru a gati cu ele si a explica modul in care se folosesc.
Ma numar printre acestia si am ales sa gatesc cateva retete gustoase, dar simple si rapide, caci economia de timp si usurinta prepararii sunt doua atuuri importante pentru cei care doresc, pentru primele dati, sa gateasca ceva in stil asiatic.

In principiu nu folosesc alimente semi-preparate si, tot in principiu, sfatuiesc pe oricine sa nu-si bazeze alimentatia doar pe asa ceva. Totusi, din cand in cand, atunci cand sunteti obositi sau in mare criza de timp, puteti sa va rasfatati cu o masa gatita in stil asiatic, foarte rapid si fara multa bataie de cap, folosind chiar aceste alimente semi-preparate.

Saptamana viitoare va voi prezenta cateva retete gatite cu produsele oferite de Lidl. Acestea sunt produse de tip supermarket, deci nu sunt eco, bio sau traditionale… nu sepot incadra nici in categoria delicatese. Nu am la dispozitie mult timp, deci nu pot gati un aliment in 7 feluri, si le voi compara cu alte produse similare din supermarket. Sunt alimente produse de industria alimentara, iar criteriul pret de cost sunt sigur ca a fost unul important. Vi le voi prezenta cu toata obiectivitatea posibila si va voi spune onest care dintre ele imi plac si care nu. Bineinteles, toata obiectivitatea posibila, cum spuneam mai sus, implica si o doza de subiectivitate, caci este vorba si de gustul personal al celui care testeaza.