contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lillet Wild Berry Cocktail

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vara asta am descoprit acest cocktail minunat, care, pot spune, a devent preferatul meu. E usor, racoritor, aromat si parfumat, de vara! Acest cocktail poate fi facut cu un amestec de fructe de padure (zmeura, mure, afine...) sau doar cu un singur fel. Preferatul meu e cu zmeura, dar si doua trei mure  sau orice alte coacaze ar putea înota prin aceasta bautura. Totusi nu exagerati amestecînd prea multe feluri.  Reteta o gasiti mai jos, iar pe lînga, va scriu cîte ceva despre vinurile din casa Lillet.
Lillet este un vin apéritif care a fost creat în Podensac, un sat mititel la sud de Bordeaux. Este compus dintr-o combinatie de vinuri atent selectionate si lichioruri de fructe naturale produse în Maison Lillet,  cum spuneam, în Podensac. Sortimentul este compus din trei vinuri clasice si trei produse premium.
Clasicele:
- Lillet Blanc, produs din soiul de strguri Semilon care îi da o structura completa, aroma proaspta, fructata.
- Lillet Rouge, facut din soiul e struguri Merlot. Este un vin corpolent, închis la culoare cu o aroma de fructe, cu un gust plin, amplu, bogat în taninuri.
- Lillet Rosé, la fel ca cel alb este facut din acelasi soi de struguri, Semilon.
Vinurile premium: Réserve Jean Lillet Blanc, Jean Réserve Lillet Rouge, Réserve Jean de Lillet Blanc Cuvée 96 - o combinatie de vinuri DOC ( vin cu denumire de origine controlata ) dintr-o singura podgorie si, din nou, lichioruri din fructe naturale. Prin depozitare, vinurile din aceasta categorie pot fi depozitate între 15-20 de ani, sau chiar mai mult.
Ingredinete:

( pentru un cocktail sau un looooong drink :D Eu aleg mereu varianta mai lunga - mai putin alcool, mai multa gheata, limonada, fructe...)

  • 5 cl vin Lillet Blanc
  • 3-5 cuburi de gheata
  • 10-20 cl limonada Schweppes Russian Wild Berry
  • 5-10 zmeurici, din care( sau plus) 2-3 le zdrobiti - pentru culoare 

Se pun cuburile de gheata în pahar, se adauga fructele, vinul ( eu am avut alb ) si se umple cu limonada Schweppes Russian Wild Berry - o limonada foarte usor dulceaga, cu tenta usor amaruie. Deci nu iese un cocktail dulce, doar foarte usor dulceag, aromat si parfumat excelent. 

Sînt convinsa ca la fel de bine iese cu felii de portocala, eventual si alte citrice - lime cu menta, portocala cu scortisoara, grapefruit...etc, etc. Doar ca atunci s-or numi altfel :D