contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Limba De Porc Cu Masline

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Eu personal prefer limba de vita,dar de data asta a cumparat sotul meu limba de porc asa ca am pregatit-o cam la fel cu cea de vita.
INGREDIENTE:
-1 kg limba de porc
-2 cepe maruntite
-3 catei de usturoi
-3 Lg(lingura ) pasta de tomate
-1 lg (linguria)pasta de ardei iute
-1 lg boia de ardei dulce
-sare,piper macinat si boabe,foi de dafin,ienibahar
-ulei
-300-400 g masline de care vreti.eu am avut masline fara samburi si feliate.
-1 Lg otet balsamic sau zeama de lamaie


MOD DE PREPARARE:
-Se fierbe limba de porc in apa,boabe de piper,boabe de ienibahar,frunza de dafin.Eu o fierb la oala cu presiune timp de 40 de minute.
-Cand s-a fiert,limba se raceste,dar nu de tot,cat sa poata fi tinuta in mana si cojita de pielea groasa ce o inveleste.
-Apoi se taie felii cam de 2 cm grosime.
-Ceapa taiata solzisori,2 catei de usturoi maruntit se calesc in 2-3 linguri de ulei,se adauga pasta de ardei iute,boiaua dulce ,se amesteca jumatate de minut si se adauga pasta de tomate si o foaie de dafin.Se subtiaza totul cu cu zeama in care a fiert limba,maslinele,se amesteca si se dau cateva clocote pana se leaga sosul ,apoi  se adauga limba feliata,otetul sau zeama de lamaie si se mai dau 2-3 clocote,dupa care se inchide focul.
-Se mai poate adauga un catel de usturoi zdrobit ,se potriveste de sare si piper si patrunjelul tocat la sfarsit.
-Se serveste cu piure de cartofi sau orez,sau ce considerati potrivit.

 



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com