contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Limonada De Iasomie + Giveaway In Ton

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Jasmine lemonade

Am facut cunostinta cu iasomia in urma cu mai multi ani, cand am savurat-o intr-un amestec de ceai verde. Am ramas impresionata de parfumul si savoarea ei si de fiecare data cand m-am reintalnit cu mireasma ei m-am lasat purtata pe taramul visurilor, acolo unde exista pajisti verzi cu tufe mii de iasomie, soare cald si umbra racoroasa unde sa te poti bucura de marile si simplele  placeri ale vietii. Ma duce de fapt cu gandul la Gradina Edenului cea binecuvantata cu mii si miliarde de culori, miresme si arome. Acolo unde toate acestea se impleteau sub cupola fericirii si a iubirii. Cred ca Cerul miroase a iasomie…

IMG_4457r

Asa ca atunci cand Alexandra a venit cu propunerea de a crea ceva comestibil pornind de la unul dintre produsele ei, gandul mi-a zburat instantaneu la uleiul parfumat cu iasomie. E greu de descris in cuvinte cat de delicat, suav si pretios este acest ulei. Revenind insa la propunerea Alexandrei, ideea mi s-a parut fantastica asa ca am raspuns cu drag invitatiei ei. Mi-as fi dorit sa pot profita mai mult de pe urma dulcetii florilor de iasomie si sa creez ceva mai sofisticat insa cum zilele trecute caldura a fost coplesitoare, m-am oprit asupra unei bauturi pe cat de simple in aparenta pe atat de sofisticata in fapt: o limonada atinsa de delicatetea iasomiei si racorita de cativa stropi de ulei de menta. Ce-a iesit a fost peste asteptari!

Limonada mentolata cu iasomie (ingrediente la ochi)

Am preparat un ceai concentrat din boboci de iasomie (fara ceai verde!). L-am lasat sa se raceasca. Apoi la o parte ceai de iasomie am adaugat doua parti de limonada rece indulcita slab cu miere. Am picurat  2-3 picaturi de extract de menta si am amestecat. Am savurat cu placere si nesat bautura demna de mese regesti.

LIA IASOMIE

Si acum sa va povestesc despre Lia. Clientii vechi ai Alexandrei si cititorii fideli ai blogului stiu ca inainte de Lia delicii pentru piele a fost Lotiuni de corp solide. Alexandra a inceput, initial fara sa vrea, o afacere in care pasiunea pentru viata sanatoasa si alchimia aromelor se impleteau irezistibil. A adus pe piata lotiuni de corp solide handmade, care spre deosebire de vestitele “massage bars” de la Lush, sunt chiar 100% naturale si libere de esente sintetice. De la creme cu arome de ciocolata, martipan, fructe exotice, zmeura sau cocos si pana la flori pretioase – toate sunt impletite cu efectele benefice ale unturilor exotice de cacao, shea, cocos, tucuma sau migdale. E suficient sa le mirosi si te indragostesti de ele.

Profit de ocazie pentru a face cateva review-uri scurte produselor preferate de pe li

In topul preferintelor mele troneaza “Ciocolata de casa”,  un fondant de corp cremos care miroase demential a ciocolata neagra si pe care prefer sa il folosesc pe pielea umeda, pentru usorul efect abraziv al untului nefiltrat de cacao. Dupa clatire pielea miroase ca o cutie cu bomboane fine de ciocolata!

Chocolate body butter

Insula pustie” imi aminteste de plaja, vara si imi face o nestavilita pofta de fructe! Este un unt de corp spumos, alb, cu miros gurmand de cocos, mango si papaya. Hidrateaza pielea foarte bine iar mirosul tine exact cat trebuie: nici prea mult, nici prea putin insa destul cat sa-ti faca pofta de un cocktail racoritor.

Intreaga gama cu iasomie imi e nespus de draga, din considerentele enuntate deja mai sus. Incepand de la crema de corp (intitulata perfect “Parfum de stele”), uleiul de iasomie si pana la parfumuri – toate sunt per-fec-te!

Ah, parfumurile! Cand mi-a trimis Alexandra primele mostre de parfumuri am crezut ca sunt in Rai (din nou!). Mirosul lor divin strapungea chiar si coletul bine sigilat asa ca eram foarte nerabdatoare sa le incerc. De el m0am indragostit definitiv. Sunt niste parfumuri extrem de concentrate, extrem de parfumate si care rezista pe piele lejer vreme de 2-3, poate chiar si patru ore. Nu asputea sa va spun insa pe care il prefer caci atat “Narcotica” cat si “O primavara calda” sunt egal de bune. Eu prefer insa sa le combin si am impresia ca miros a bomboane fondante, a copilarie si a… inocenta. Super faine, ma declar incantata de ele!

Giveaway Lia Delicii pentru piele

E simplu. Poti castiga un ulei ‘’Mangaieri de iasomie’’ de la Lia daca urmezi pasii de mai jos.

  1. Lasa un comentariu la aceasta postare si spune-ne daca ai incercat vreun produs Lia si cum ti s-a parut sau daca te tenteaza vreunul.
  2. Foloseste un nume real/cont de blog. Comentariile anonime si cele dublate nu intra in concurs.
  3. Concursul incepe astazi, 28 iunie si se incheie joi, 5 iulie la ora 24.00
  4. Castigatorul va fi ales de catre random.org si va fi anuntat in aceasta postare pe data de 6 iulie.

Succes si o vara infloritoare!