contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lipie Pufoasa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Este o variatiune dupa reteta pentru painea naan. Cand bagam lipia la cuptor, acesta trebuie sa fie foarte incins, pentru ca aluatul sa se coaca repede, fara sa se crocanteasca.

Ce iti trebuie pentru 2 lipii (poza 1)
- 120 grame faina
- 1 lingurita ulei (mai puteti adauga ulei daca aluatul e prea lipicios)
- 50 ml lapte
- ½ pliculet drojdie uscata
- o lingura de sare

Pt. “topping” (poza 4)
- ulei de masline
- busuioc uscat
- usturoi granulat (sau usturoi tocat foarte marunt)

Plan de lucru:
- intr-un castron, punem faina amestecata cu drojdie si sare, peste care turnam laptele caldut si uleiul. Framantam pana cand obtinem un aluat care se desprinde de pe maini (poza 2)
- aprindem cuptorul, lasam castronul pe aragaz si inchidem usa de la bucatarie. La caldura, in aproximativ 30 de minute, aluatul isi va dubla volumul.
- separam aluatul in doua (poza 3), le acoperim cu un servetel si le mai lasam 15 minute sa creasca
- intindem fiecare mini-aluat (fie cu sucitorul, fie rotindu-le in maini, cum fac italienii cu aluatul de pizza).(poza 4).
- ungem cu ulei de masiline si presaram busuiocul si usturoiul granulat. (poza 5).
- bagam la cuptorul foarte bine incins la 220 grade si lasam aproximativ 5 minute, pana cand acestea se rumenesc.s.
- pofta buna!

Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 1.5 lei/lipie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)

paine naan 1 paine naan 2 paine naan 3 paine naan 4 paine naan 5 paine naan 6
Filed under: C1. Patiserie