contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lista De CumpĂrĂturi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Traiul prin depărtări are dezavantajele lui și unul dintre ele pentru mine, iubitoare de mâncare și, mai presus, de gătit, este lipsa unor ingrediente sau instrumente. De fiecare dată când îmi dau seama că ceva îmi lipsește și nu se poate fără, îmi promit că fac o listă, ca să nu mai orbecăi în ultimele zile înainte de întoarcere, să știu clar și sigur ce trebuie să cumpăr. De fiecare dată, însă, uit să încep lista respectivă și uite așa tot la orbecăit și mai apoi la lipsuri ajung. O listă publică, pe blog, însă, e altă treabă - lucrez la ea în timp, adaug lucruri de fiecare dată când îmi aduc aminte de ele și sper să fie desăvârșită până la final. Dacă nu, mai vin eu în vizită, nu-i problemă.

Tărâțe, mălai și frunze de vișin pentru borș.
Nuci românești - nu ar fi decât a treia oară când le aduc din România. Ba nu, mint, primele două dăți le-a adus Brăduț.
Ceai de tei - mama a tot avut cules și uscat de ea, dar anul ăsta ai mei au tăiat teiul din curte că era prea bătrân și nu mai făcea flori.


Cerc de prăjituri -- nu am idee care e denumirea exactă, e drăcia aia în care poți turna compoziție moale, lăsa la închegat și apoi scoate cercul pentru a dezvălui un tort perfect rotund.
Foi de viță murate pentru sarmale vegetale.
Linguri de lemn -- yup, râzi cât vrei la faza asta dar aici nu găsesc linguri de lemn ca în țărișoara noastră oricât aș fi dispusă să plătesc pentru ele.
Icre -- am testat anul trecut sau acum doi ani și țin bine mersi tot amarul ăsta de drum. Atunci am dosit în bagaj o cutiuță mică de tot, pentru deliciul lui Brăduț, în special, că eu mă ghiftuisem. Anul ăsta estimez că o să găsesc loc pentru o cutie ceva mai mare.
Servete, fețe de masă -- colorate, drăguțe, frumoase, inspirate și inspiraționale, bune să pozez delicii pe ele. Dacă cineva știe unde să mă duc pentru prostioare din astea, please don't hesitate!
Tel electric pentru spumă de lapte -- varianta Ikea de 5 lei (pe vremuri, nu știu cât mai e acum) mi-a fost foarte utilă ani de zile.
Lingură de înghețată - pur și simplu pentru că o vreau și aici se găsește la un preț ridicol.

Sos de rodii ca să fac și eu un fatoush adevărat.
Sumac - altfel iese hummusul și supă de linte dacă ai sumac, îți garantez!
Semințe de ierburi - de unde, asta e întrebarea?! Pătrunjel, mărar, leuștean, oregano, rozmarin, tarhon și altele. 
Dacă nu găsesc semințe, trebuie să umplu valiza cu ierburile în variantă uscată pentru că aici la malul mării nu găsesc mai mult decât coriandru verde (bleah!).

Cam atât am putut pune la un loc. Pentru viitor mi-ar prinde tare bine niște surse online de încredere și care să livreze internațional - nu ține pentru tine dacă ai astfel de informații, da?