contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Loft Lounge - Revizitat/ Blogger S Night Out

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
saptamana trecuta am revizitat cu drag loft, locul unde ultima data m-am simtit/am mancat atat de bine. de data asta s-a intamplat in cadrul unui nou eveniment blogger's night out cu sustinerea activa a celor de la loft. 

formula de start a fost:  easy peasy, crazy mother cooker, chez mazilique, le blog piquant, zana eficientei, cookiejar plus ultima venita in grup, bucatar sub acoperire. a lipsit (motivat) foodie family, pe care o asteptam insa data viitoare. inca de la inceput vreau sa va spun ca lumina din loft desi creeaza o atmosfera prietenoasa si adecvata unui asemenea loc este moartea fotografilor de food :))) motiv pentru care trebuie sa va multumiti cu ce-a iesit. 

am inceput seara cu un sorbet cu jagermeister, painici calde si bune si unt proaspat. trebuie sa va spun ca joi seara e muzica live, cafe concert style, la un volum nici prea prea nici foarte foarte care te face sa dai din picior pe sub masa dar te lasa si sa vorbesti cu cel din fata ta fara sa zbieri (lucru mare daca ma intrebati pe mine)


la aperitiv eu am luat crab atlantic  mimosa style excelent pregatit


iar cei din jurul meu au ales supa frantuzeasca de ceapa,


ficat de rata confiat cu paine prajita si dulceata de fructe, din care nu m-am abtinut sa nu gust si l-am gasit foarte bun si fin


un foarte bun si proaspat somon tartar cu sos gravelax si blini(pentru cei care nu stiu, sosul gravelax se face cu mustar, miere  si marar), 


la masa am ales doua vinuri minunate, doua cupaje,  unul alb si unul rosu, amandoua de la crama basilescu, imbuteliate sub gama golem. probail unele din cele mai bune cupaje gustate in ultimul timp.


cel alb e un cupaj de chardonnay, feteasca alba si riesling din 2010 cu 13.4% alcool,  insa foarte bine integrat. aciditate buna, nas floral si gust ierbos cu usoare note de drojdii pe final. bun, l-as cumpara si a doua oara sa-l gust mai pe indelete.
cel rosu insa a fost si mai bun. e un cupaj de feteasca neagra, cabernet si merlot la 14.5% alcool. un vin complex, puternic cu aciditate buna. m-au cucerit aromele de pielarie si cacao ce se impletesc frumos cu cele de visina si mure. un vin foarte bun, motiv pentru care l-am trecut pe lista de pastrat in pivnita (daca-as avea asa ceva :))) ).
la felul principal eu am ales peste: fillet de turbot cu foie gras si sos de trufe care s-a dovedit a fi o combinatie inedita si foaarte buna

comesenii mei au ales: black angus la gratar cu cartofi prajiti,

casolette de scoici saint jacques  cu tarhon,

fillet de biban de mare crocantcu piure de trufe

risotto cremos cu somon si branza feta

insotite fie de niste cartofi prajiti cum de mult n-am mai mancat

fie de o minunatie de piure de trufe (care se pare ca devine un fel de signature dish pt loft)

cheful de la loft, samuel letorrillec, a trecut sa ne salute si sa ne raspunda la intrebari legate de ingrediente si metoda de lucru.



si ca sa ne demonstreze cat de proaspete sunt ingredientele, la un moment dat a sosit la noi pe masa un ditmai crab monstru' :))) . nu stiu cate restaurante din bucuresti se pot lauda ca au asa ceva in magazie.

cat timp am asteptat desertul, am avut placerea sa-l cunoastem si sa stam de vorba cu realizatorul tv de la travel channel, Charles Ottley, care a filmat in romania documentarul Wild Carpathia, probabil cel mai bun pr care i se putea intampla romaniei in ultimele doua decenii.

documentarul se va difuza incepand de duminica 30 octombrie, ora 20.00 gmt pe travel channel si va sfatuiesc sa-l vedeti, inregistrati si sa-l dati mai departe prietenilor care nu l-au vazut pentru ca merita.
la desert, cheful sam ne-a impresionat cu chocloate lava cake cu inghetata de vanilie,

crema de zahar ars foarte fina si cremoasa,

si prajitura de ciocolata cu caramel si  souffle de ciocolata.

la final trebuie sa va spun ca daca vreti sa treceti joi seara pe la loft sa stiti ca aveti nevoie de rezervare pentru ca altfel cu greu iti vei gasi o masa.
nota 9 din 10
nota de plata medie : 350 lei de persoana
loft lounge, centrul metropolis, grigore alexandrescu 89-96, bucuresti
+40756385638