contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Luffa / Loofah / Lufah

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luffa este o specie de castravete, care la maturitate se transformă într-o masă de fibre. Bine deshidratată și curățată de sâmburi, aceasta poate fi folosită ca burete.


Buretele natural luffa este excelent pentru scrubbing - îndepărtează foarte bine celule moarte de pe față și corp.  Poți face scrubbing uscat sau umed (în combinație cu apă călduță și săpun sau gel de duș).

Cum îl întreții? După fiecare folosire îl clătești bine cu apă caldă și îl lași într-un loc ventilat să se usuce. Este recomandată schimbarea buretelui la maxim 6 luni.


Dacă mergi vreodată în vacanță în Thailanda, trece neapărat luffa pe lista de shopping. Îi găsești în piețe, la târguri, pe walking streets. Sunt foarte ieftini și ușori, poți să te întorci acasă cu un stoc să-ți ajungă o viață.
În magazinele care vând cosmetice naturale găsești săpunuri cu burete luffa în interior. Nu sunt preferatele mele pentru că nu sunt la fel de eficiente - buretele e acolo dar nu-l poți folosi până cea mai mare parte a săpunului nu s-a consumat deja.