contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Macrou Cu Legume Si Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pestele se gateste foarte repede, iar macroul nu face exceptie din aceasta categorie. Asociat cu legume de sezon, macroul este o varianta de cina delicioasa si sanatoasa. In postarea de azi, va voi spune cum am gatit macrou cu legume si spanac. Este un preparat variat, colorat, o explozie de gusturi si simturi si l-am pregatit cu ce am avut prin casa. Ce vreau sa retineti, este ca puteti asocia pestele cu orice alte legume sau miredenii pe care le aveti.
Pentru macrou cu legume si spanac am folosit:
- 2 file de macrou;
- spanac;
- morcovi baby;
- broccoli;
- ciuperci;
- usturoi verde;
- cubeb/piper;
- ajowan (condiment indian);
- sare;
- ulei de masline;
- lamaie;
1. Am pus 500 ml de apa la fiert in care am adaugat un condiment indonezian similar cu piperul, dar mult mai aromat, pe nume cubeb si putina sare. Cand a dat apa in clocot am stins focul si am adaugat broccoli, morcovii si ciupercile. Am lasat legumele 2-3 minute in apa clocotita, dupa care le-am scos pe o farfurie. Le-am lasat putin pentru ca nu am vrut sa le fierb, ci doar sa le inmoi putin, pastrandu-le in acelasi timp textura crocanta din interior.
2. Intr-o tigaie am turnat 2 linguri de ulei de masline. Cand acesta s-a incins am adaugat cateva cuburi de spanac congelat. Puteti folosi spanac proaspat, este chiar mai indicat. L-am lasat cateva minute pana s-a decongelat si s-a amestecat bine cu uleiul de masline. Am tocat 1 fir de usturoi verde, l-am adaugat peste spanac si am amestecat. Am tras deoparte spanacul in tigaie..
3. ..iar langa el am pus file-ul de macrou. Spanacul si-a lasat putina zeama in tigaie, care m-a ajutat sa pregatesc pestele. Am scos spanacul pe farfurie si in locul lui am adaugat 3 felii de lamaie suculente.
Pestele s-a gatit asadar in sosul de la spanac si zeama de lamaie. Am adaugat cateva seminte de ajuwan, un condiment indian folosit la legume, la carne rosie, in patiserie, dar eu am vrut sa fac un experiment.
Pestele l-am lasat in tigaie 3 minute pe partea cu pielita si 2-3 minute pe partea cealalta, parte de care s-a prins ajuwan-ul, dandu-i un aspect frumos.
4. Am aranjat pe farfurie legumele putin oparite, spanacul cu usturoi si deasupra lui pestele. Nu am aruncat nimic, feliile de lamaie le-am folosit ca decor, dar au fost delicioase la gust.
Incercati reteta si astept feedback-ul vostru :) Pofta buna!