contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Madeleines Cu Mascarpone Si Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Nu mai facusem de multisor madeleines si cum am descoperit reteta asta, m-am gindit sa vad cum sint.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
* o lamiie
* 3 oua
* 120 g ricotta (eu am pus mascarpone)
* 150 g unt
* 5 linguri lapte
* 150 g faina
* o lingurita rasa praf de copt
* 150 g zahar
* 40 g migdale macinate


Zbatem bine zaharul impreuna cu untul (la temperatura camerei), adaugam ouale si  mixam bine. Dupa ce ingredientele s-au amestecat bine, adaugam mascarponele, laptele iar la sfirsit faina cernuta impreuna cu praful de copt, migdalele macinate si coaja de lamiie.
Punem compozitia in frigider si o lasam cel putin o ora, apoi punem cu lingura in formele de madeleines. Atentie, compozitia e destul de grosuta, deci... nu umpleti prea mult formele ca oricum vor creste enorm in cuptor.
Preincalzit cuptorul la 190-200 de grade (depinde de cuptor)... in reteta originala era scris ca trebuie sa le lasam cinci minute la temperatura maxima, asa ca individele din prima tava "s-au carbonizat" , urmatoarele le-am copt la 190 de grade timp de 10 minute. Lasam sa se raceasca, apoi le scoatem pe un gratar si le pudram cu zahar.
Procedam la fel cu restul aluatului (eu am doua tavi asa ca a fost mai usor, unele se coceau, altele le pregateam)... au iesit in jur de 45 de bucati, nu le-am numarat pentru ca prima tava de 8 s-a carbonizat, iar restul dispareau cit altele erau in cuptor.


Se pot conserva intr-o cutie de metal, sint mult mai bune a doua zi, asta daca aveti rabdare sa va uitati la ele.



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com